Dumnezeu este totul, să știți. Banii se pierd, oamenii te uită și pleacă, dar Dumnezeu rămâne mereu lângă tine…

Dumnezeu este totul, să știți. Banii se pierd, oamenii te uită și pleacă, dar Dumnezeu rămâne mereu lângă tine…

“Iubirea înseamnă a fi doi și a nu fi decât unul. Un bărbat și o femeie ce se topesc într-un înger.” – Victor Hugo

Urcam un munte pe sub un soare rotat și fiecare treaptă spre biserica din lemn era ca un foc de vise pierdut pe sub nori. M-am așezat pe o piatră și am văzut un înger înalt sub un brad. Era alb, gârbovit și stătea privindu-mă fix, mirat ce caută acea fată pe sub munții cei roșii din Piatra arsă.

A plecat gârbovit pe potecă, printre stejarii înalți, și m-am luat după el, printre ciuperci și săruturi de fluture alb. Unde este Dumnezeu, îl tot întrebam în gând? Și mă țineam după el pe poteci neumblate, l-am pierdut într-o poiană cu iarbă înaltă. Era o liniște de vise târzii ca după un somn de vară în podul uitat al bunicii în fân, ca după o furtună care răstoarnă copaci și a înțeles că Dumnezeu e lumina și soare înalt! Că Dumnezeu este peste tot, este sus, este jos pe pământ, este iarbă și flori și Dumnezeu e în noi! Și Dumnezeul din noi se face pământ și lumină și vis și ne poartă spre nori în căruțe trase de zimbrii cei albi și cei mândri. Am înțeles că Dumnezeu ne face ploaie albastră și ne înalță peste câmpuri cu macii cei roșii pocnind de iubire. Am știut că Dumnezeu te ține de mână la margini de prăpăstii adânci. I-am mulțumit îngerului bătrân ca și pământul și m-am trezit din vis pe perna cea albă. Mi s-a părut că văd macul cel roșu din pădurea uitată de timp, mirosea în cameră a mir și soarele strălucea vesel la fereastră. Era o zi ca rugăciunea Tatăl nostru, atât de frumoasă, ziua în care sufletul meu l-a iubit cu adevărat pe Dumnezeu, căutându-l prin vise adânci ca și marea albastră.

Dumnezeu este totul, să știți. Banii se pierd, oamenii te uită și pleacă, dar Dumnezeu rămâne mereu lângă tine. Și simți fericirea sub bolte de trandafiri roz în fața unui bol plin de socată, sub teii cei grei, având lângă tine un câine și deasupra pe Dumnezeu.

Privește cu atenție în jurul tău! Iubirea este acolo unde te aștepți mai puțin! Ne regăsim adesea în situații în care căutăm iubirea cu orice preț. Vrem să o simțim, să o avem, să fie a noastră și nimeni să nu ne-o mai ia. Dar exact atunci când credem că avem cea mai mare nevoie de iubire și o căutam și în gaură de șarpe, pare să se ascundă de noi, iar simțurile noastre parcă dispar. O vorba din popor spune că toate lucrurile se întâmplă la timpul lor și că iubirea vine atunci când nu o mai cauți. Noi iți spunem că iubirea este peste tot, trebuie doar să îți deschizi inima și să îți dorești să vezi iubirea așa cum este ea.

Iată câteva dovezi frumoase:

“A iubi înseamnă ceva, restul nu e nimic.” – Alfred de Musset
“Nu iubim cu adevărat decât atunci când iubim fără motive.” – Anatole France
“Dragostea nu cunoaște legi”. – Boethius
“O iubire care nu este eterna nu este nimic”. – Camil Petrescu
“Dragostea e ca rândunelele, poartă noroc casei unde se aciuază”. – Emil Zola
“Dragostea este dăruire deplina”. – Fănuș Neagu
“Dragostea e un parfum ușor, e o melodie în surdină, e un prilej ideal sub valul cetei”. – Gala Galaction
“Iubirea este arhitectul universului”. – Hesiod
“Putem sa învățăm să iubim, doar iubind”. – Iris Murdoch
“Nu contează atât de mult ceea ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci”. – Maica Tereza