E oficial, vine iarna în toată România!

Iarna își intră în grații în România, încet, dar sigur. În ultimele săptămâni, vreme a oscilat în regiunile țării. Dacă în anumite părți s-au înregistrat temperaturi ridicate, în zona montană a nins. Însă, când va ninge în București? Iată mai jos, în articol, ce au transmis meteorologii Accuweather despre vremea din Capitală.

În mai multe regiuni ale țării au căzut, deja, primii fulgi de zăpadă. De altfel, s-au înregistrat temperaturi scăzute, dar și alte fenomene meteo extreme. De exemplu, în noaptea de duminică spre luni, 15 spre 16 octombrie, a nins în nordul Carpaților Orientali. În Bucovina, sub altitudini de 1000 de metri, s-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare. Deși vremea a fost oscilantă, fiind înregistrate și temperaturi de până la 29 de grade Celsius (săptămâna trecută), meteorologii au anunțat o schimbare majoră a prognozei.

De altfel, meteorologii Accuweather au anunțat când va avea loc prima ninsoare în București. Potrivit prognozei întocmite pentru luna decembrie 2023, încă din prima săptămână ar trebui să ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare.

Meteorologii Accuweather anunță când ninge în București
Meteorologii Accuweather au anunțat când va fi prima ninsoare în Capitală. Potrivit informațiilor, încă din prima săptămână ar trebui să ne așteptăm la o vreme mai rece, cu temperaturi minime înregistrate sub pragul de îngheț. De exemplu, prima zi în care ar putea să ningă este 4 decembrie. Temperatura maximă va fi de 3 grade Celsius, iar cea minimă va ajunge la -3 grade Celsius.

Ziua următoare, pe 5 decembrie, va fi aceeași temperatură maximă, iar cea minimă va ajunge la -5 grade Celsius. Apoi, va urma o perioadă în care temperaturile se vor menține scăzute, însă fără a fi înregistrate precipitații. Abia în data de 25 decembrie, bucureștenii se mai pot bucura de zăpadă. Atunci, se va înregistra o temperatură maximă de 3 grade Celsius, iar minima va ajunge la -6 grade Celsius. În cea de-a doua zi de Crăciun, soarele va fi pe cer, deși se va înregistra 1 grad Celsius.

Apoi, vor urma trei zile în care va ninge. Iată cum va arăta prognoza pentru 27, 28 și 29 decembrie 2023:
– 27 decembrie 2023: ninsoare, temperatura maximă de 1 grad Celsius, iar cea minimă va ajunge la -7 grade Celsius;
– 28 decembrie 2023: ninsoare, temperatura maximă de 1 grad, iar cea minimă de -7 grade Celsius;
– 29 decembrie 2023: meteorologii Accuweather anunță o temperatură minimă de -7 grade Celsius. Temperatura maximă va fi de zero grade.