Felician Mureșan, unul dintre cei mai mari saxofoniști, a încetat din viață. Mesaj SFÂȘIETOR din partea lui Aurel Tămaș

Felician Mureșan, cunoscut în lumea muzicii populare drept unul dintre cei mai mari saxofoniști din țară, s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut chiar de familia artistului, care a publicat pe Facebook un mesaj referitor la trecerea lui Felician Mureșan în lumea celor drepți.

„Muri”, emblema Clujului

Felician Mureșan sau „Muri”, așa cum îi spuneau prietenii apropiați, a fost printre cei mai mari saxofoniști români și un nume de legendă în muzica populară.

„Cu adâncă durere în suflet anunţăm despărţirea de cel care a fost un om minunat pentru fiecare dintre cunoscuții săi Mureşan Felician. Slujba de priveghi va avea loc – Marți, 04.04.23, ora 19.00, la Capela Chinteni. Slujba de înmormântare – Miercuri, 05.04.23 ora 13.00 în aceeași locație. Dumnezeu să-i lumineze calea spre veșnicie. Te vom păstra mereu în cel mai sigur loc, în inimile noastre!”, a anunțat familia.

Un mesaj de adio a transmis și Aurel Tămaș.

„Muri, cum îi spuneam cei apropiați, a plecat să se odihnească în lumea cealaltă. Aici cu noi rămân amintirile clipelor frumoase petrecute la cântat, și la întâlnirile pe care cu drag le așteptam. O să ne fie dor de glumele, de starea, și de prietenia ta. Ai luptat cu această molimă care bântuie printre oameni și credeam că o să te lase în pace.

Rămân în urma ta niște oameni cărora le-ai transmis cu drag din harul și darul tău. Drum lin, Muri, și La revedere! Condoleanțe familiei. Dumnezeu să te țină în preajma Lui”, a scris pe Facebook Aurel Tămaș.

Felician Mureşan a absolvit Liceul de Muzică din Cluj și, de-a lungul prodigioasei cariere, a colaborat cu formaţii de folclor renumite, printre care Românaşul, Mugurelul, CUG, Doina și Cununa Transilvana.