Femeie Orba, Operata Pe Creier Cu Succes

O poveste impresionantă de recuperare și speranță într-un caz medical rar

O femeie în vârstă de 63 de ani din Iași a trăit o experiență incredibilă, recuperându-și vederea complet, după ce a fost operată pe creier pentru înlăturarea unei tumori uriașe. Elena Delea, care suferea de o tumoră de 8 cm, a trecut printr-o intervenție chirurgicală de aproximativ șapte ore la prestigiosul Spital Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” din Iași.

Cu toate că nu simțea durere și nu prezenta simptome specifice ale tumorii, Elena a decis să se supună operației deși riscul era mare. După intervenția chirurgicală, aceasta a fost plăcut surprinsă să constate că nu doar că se simte bine, dar și-a recăpătat vederea într-un timp record, la doar două zile de la operație.

O operație dificilă și o recuperare surprinzătoare

Elena Delea a avut parte de o experiență medicală excepțională, având în vedere dimensiunea și amplasarea tumorii. Aceasta măsura aproximativ 8 cm și se afla într-o poziție critică, în baza craniului, punând în pericol structuri cerebrale esențiale, vase de sânge importante și nervii optici. În urma presiunii exercitate de tumoare, pacienta nu mai putea vedea de aproximativ trei săptămâni.

Echipa medicală care a preluat cazul Elenei Delea a recunoscut că operația a reprezentat o provocare majoră. Cu toate acestea, după discuții atente cu familia și pacienta, s-a hotărât ca intervenția să aibă loc, iar rezultatele au fost cu adevărat remarcabile. Operația a durat 7 ore, dar plăcuta surpriză a fost că la doar două zile de la intervenție, pacienta a început să vadă contururi.

Recuperare în continuare și speranțe pentru o vedere cât mai bună

Chirurgul responsabil de operația Elenei Delea, Marius Dabija, a mărturisit că, deși pacienta nu vede perfect în prezent, există speranțe că aceasta va vedea din ce în ce mai bine în viitor. Pentru a atinge acest obiectiv, Elena trebuie să-și rezolve și cataracta de pe ochiul stâng. Cu toate acestea, faptul că a început deja să distingă contururile este o veste încurajatoare pentru întreaga echipă medicală.

Această poveste extraordinară ne amintește că medicina poate realiza minuni și poate readuce speranța în viețile noastre. Elena Delea a avut norocul de a fi tratată de o echipă medicală dedicată și competență, care și-a asumat riscuri pentru a-i oferi o șansă la o viață normală.

Fiecare pacient este o prioritate pentru medicii de la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” din Iași, iar experiența Elenei Delea a reprezentat o surpriză extrem de plăcută pentru întreaga echipă medicală, demonstrând încă o dată că nu ar trebui să renunțăm niciodată la speranță și la căutarea soluțiilor care să ne ofere o viață mai bună.