Fructul care rezolvă problemele de stomac

Alimentația este esențială pentru combaterea bolilor, cum ar fi colonul iritabil. Colonul este cunoscut sub numele de intestinul gros și face parte din sistemul digestiv. Este un tub lung, gol, în care organismul produce și stochează scaun.

Acest organ este expus la multe tulburări care îi pot afecta capacitatea de a funcționa corect. Colonul inflamat este o afecțiune care este cunoscută prin termenul medical de sindrom de colon iritabil. În majoritatea cazurilor nu este o afecțiune gravă, iar simptomele comune sunt dureri abdominale, balonare, gaze, colici și/sau constipație.

Atunci când oamenii suferă de această boală, experții recomandă să-și îmbunătățească dieta și să mențină un stil de viață sînătos, inclusiv rutine de exerciții fizice. În plus, pentru a combate inflamația colonului, există câteva alimente care îi îmbunătățesc activitatea.

Dr. Agustín Molins, specialist în nutriție și dietetică la clinica Doctor Molins (Barcelona), a explicat portalului pentru La Vanguardia că o dietă echilibrată este foarte importantă atunci când ai colon inflamat. Prin urmare, iată patru alimente care ar trebui evitate dacă ai această afecțiune și dacă vrei să contribui la prevenirea ei. Alcool. Usturoi, Bauturi carbogazoase. Îndulcitori.

Consumă acest fruct dacă ai colonul inflamat: Potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi din Statele Unite, pentru a avea grijă de sănătatea colonului este important să includeți în dieta zilnică, de exemplu, alimente care conțin fibre. Ca și în cazul altor fructe, papaya ajută la prevenirea constipației datorită conținutului de apă și fibre, favorizând sănătatea tractului digestiv.

Acest aliment facilitează și expulzarea gazelor, deci ajută la reducerea inflamației, îmbunătățind în același timp tranzitul intestinal datorită efectelor sale laxative care facilitează curățarea intestinului într-un mod blând. De asemenea, i se atribuie o acțiune antiinflamatoare care accelerează recuperarea colonului iritabil. Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!