Gogoși cu Cremă de Lămâie și Umplutură de Mascarpone

Rețeta pentru Gogoși cu Cremă de Lămâie și Umplutură de Mascarpone sună absolut delicioasă! Este o combinație perfectă între textura pufoasă a gogoșilor, crema răcoritoare de lămâie și bogăția mascarponei. Iată o versiune concisă pentru prepararea acestui desert impresionant:

Timp de Preparare Total: 55-60 minute

  • Timp de Preparare: 20 minute
  • Timp de Coacere: 30-35 minute

Ingrediente:

Pentru Crema de Lămâie:

  • Coaja de la 1 lămâie
  • 1/2 litru lapte
  • 2 ouă
  • 120 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat
  • 50 g amidon de porumb

Pentru Aluatul pentru Gogoși:

  • 100 ml apă
  • 100 ml lapte
  • 80 g unt
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 120 g făină
  • 3-4 ouă (în funcție de mărime)

Pentru Umplutura de Mascarpone:

  • 250 g mascarpone

Instrucțiuni:

1. Pregătiți Crema de Lămâie:

  • Încălziți laptele cu coaja de lămâie, lăsând să se infuzeze la temperatura camerei.
  • Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat.
  • Adăugați amidonul de porumb și amestecați până devine omogen.
  • Turnați laptele infuzat în amestecul de ouă, apoi gătiți la foc mediu până se îngroașă. Lăsați să se răcească.

2. Pregătiți Aluatul pentru Gogoși:

  • Încălziți apa, laptele, untul, sarea și zahărul într-o cratiță până când untul se topește.
  • Adăugați făina și amestecați până aluatul formează o bilă care se desprinde de pereții cratiței.
  • Lăsați aluatul să se răcească 5 minute, apoi încorporați ouăle, unul câte unul.
  • Puneți aluatul în tava de copt în mici porții și coaceți la 180°C pentru 30-35 minute.

3. Pregătiți Umplutura de Mascarpone:

  • Bateți mascarponele până devine neted și cremos.

4. Asamblarea:

  • După ce gogoșile s-au răcit, tăiați-le în jumătate.
  • Umpleți fiecare gogoșă cu cremă de lămâie și mascarpone.

5. Serviți:

  • Pudrați gogoșile cu zahăr pudră și serviți cu ceai sau cafea.

Sugestii de Servire:

  • Pentru un plus de decor, adăugați coajă rasă de lămâie deasupra gogoșilor sau serviți-le alături de fructe proaspete.
  • Gogoșile pot fi păstrate la frigider pentru a-și menține prospețimea.

Această rețetă este perfectă pentru ocazii speciale, dar și pentru momentele în care doriți să răsfățați familia sau prietenii!