Iată cum să-ți refaci ficatul și cum să slăbești – În doar 30 de zile

Știați că atunci când vine vorba de pierdere în greutate, ficatul este principalul factor care contribuie la acest proces?

În ciuda faptului că stomacul este responsabil pentru digestia grăsimilor, nu uitați că această sarcină delicată și complexă este îndeplinită în mod adecvat numai cu funcționarea normală a ficatului și a vezicii biliare. Acest lucru se datorează producerii de bilă.

Dacă ficatul nu funcționează așa cum trebuie, atunci grăsimile pur și simplu nu sunt absorbite și nu sunt excretate corespunzător din corp. În plus de asta, metabolismul încetinește, lucru care duce la o acumulare în exces de toxine în organism.

Prin urmare, putem spune că un ficat sănătos este sinonim cu o bună sănătate și bunăstare, iar pentru a oferi îngrijirea necesară celui mai mare organ intern al corpului nostru, este important să mâncăm corect și să ducem un stil de viață sănătos.

Astăzi vrem să aducem în atenția ta un plan de alimentație sănătoasă

Dacă te poți ține de o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, îți dedici timpul liber activității fizice și uiți de obiceiurile proaste precum fumatul, atunci după 30 de zile vei fi plăcut surprins de schimbările care au avut loc în corpul tău.

Iată 7 alimente care curăță ficatul și te ajută să slăbești

1. Un cățel de usturoi pe stomacul gol

Este deja un clasic în medicina populară – să mănânci un cățel de usturoi dimineața pe stomacul gol. Un remediu bine cunoscut și dovedit, pentru multe afecțiuni, dar nu foarte plăcut de toată lumea deoarece are un gust și un miros atât de ascuțit, încât respirația după consumul unui cățel de usturoi lasă mult de dorit.

Pentru a evita disconfortul și incomoditatea respirației urâte, vă recomandă să mestecați o frunză proaspătă de mentă după usturoi.

Probabil, respirația urât mirositoare va fi singurul dezavantaj. Dacă vrei să-ți optimizezi funcția hepatică și să slăbești în același timp, atunci fii sigur, un cățel de usturoi dimineața pe stomacul gol este soluția perfectă.

Ingredientele active care alcătuiesc usturoiul, alicina și seleniul, ajută ficatul să se refacă și să se curețe singur.

2. Un grapefruit pe zi

Grapefruitul este, pur și simplu, produsul perfect pentru sănătatea ficatului. Conținutul său ridicat de vitamina C și antioxidanți contribuie la funcțiile naturale de curățare a ficatului. Ar fi minunat să bei suc de grapefruit proaspăt stors în fiecare zi, la micul dejun. Acest lucru va ajuta foarte mult atât sistemul imunitar cât și cel digestiv și vei simți imediat ușurință și o încărcătură de vioiciune.

2. Avocado

Acest fruct este o sursă bogată de acizi grași Omega-3 și sunt bine pentru inimă, promovează producția de glutation. Glutationul este un compus care ajută la descompunerea grăsimilor și a toxinelor.

3. Hrișcă

Poți găsi hrișcă în orice supermarket. Pe baza acestuia poți pregăti numeroase deserturi, poți coace pâine etc. Vei fi interesat să afli că hrișca reglează metabolismul grăsimilor, printr-un compus numit inozitol. De asemenea, protejează ficatul și promovează producerea anumitor hormoni.

Hrisca ajută și la curățarea organismului de toxine (droguri de exemplu) și de glucoză. În plus, este unul dintre cele mai nutritive cereale, fiind bogat în proteine și aminoacizi esențiali care ne oferă energie și promovează sănătatea generală.

5. Anghinare

Anghinarea este o garnitură excelentă pentru cină și promovează o siluetă subțire. Încearcă să incluzi anghinare în dieta ta: nu numai că va avea grijă de sănătatea ficatului, ci va ajuta și pancreasul să funcționeze optim. Enzimele naturale din anghinare acționează ca agenți de regenerare, optimizare și protecție. Facilitează absorbția grăsimilor.

6. Curcuma

Curcuma este condimentul preferat al ficatului. Dacă ai deja obiceiul de a-l adăuga în preparatele de orez, carne slabă sau ceai, atunci ai deja un produs de dezintoxicare senzațional. Este, de asemenea, un agent antiinflamator excelent, cu mulți antioxidanți.

7. Remediu vindecător pentru ficat, pe bază de stafide și sfeclă

Această băutură este un remediu natural pentru promovarea sănătății ficatului. Te ajută și să slăbești și îți oferă o cantitate bună de vitamine, minerale și antioxidanți. Iată cum se prepară:

Ingrediente necesare:

  • 625 ml apă
  • 300 g sfeclă
  • 65 g stafide
  • Sucul de la 2 lămâi

Echipament necesar:

  • Recipient de amestecare
  • Polonic
  • Storcător
  • Blender

Mod de preparare:

Pune apă pe foc. Curăță și taie sfecla. Ia apa clocotită de pe foc, adaugă stafidele și sfecla, acoperă cu capac și lasă băutura deoparte pentru 45 de minute.

După 45 de minute, transferă totul într-un blender și mixează până la omogenizare. Adaugă și sucul de lămâie și amestecă.

Cel mai bine este să consumi această băutură dimineața, timp de 5 zile la rând, câte 1 pahar.