Informație de ultimă oră despre Mioara Roman! Ce s-a întâmplat cu mama Oanei Roman

Oana Roman a intervenit în scandalul azilelor groazei, mai ales că mama vedetei este și ea internată la un cămin de bătrâni. Vedeta le spune oamenilor care au fost criteriile prin care a fost selectat cămilul de bătrâni unde se află Mioara Roman.

Oana Roman a vorbit despre azilele groazei, acolo unde mai mulți bătrâni nu au fost îngrijiți corespunzător, ba chiar maltratați.

Vedeta spune că bătrânii ar fi putut fi salvați în urmă cu mai mult timp, subliniind că întreaga situații are și implicații politice.

„Mi se pare oribil, dar nu este un lucru nou pentru România. Asta se întâmplă în foarte multe locuri, iar singurul lucru pe care l-am constatat a fost că autoritățile statului chiar și-au făcut treaba de data aceasta. Este clar că anumite instituții ale statului știau ce se întâmplă acolo pentru că am văzut că au existat nenumărate plângeri de-a lungul timpului.

Când au văzut că gluma se îngroașă, atunci s-au apucat să ancheteze. Însă ceea ce mi se pare teribil este faptul că ancheta a durat atât de mult. Bătrânii puteau fi salvați acum mult timp. În rest, cred că sunt și implicații politice în acest caz îngrozitor. Cu siguranță sunt implicate niște primării și alte instituții ale statului”, spune Oana Roman.

Oana Roman, deloc surprinsă de situația din azile

Oana Roman a mai declarat pentru cancan.ro că nu este surprinsă de această situație deoarece toată lumea știa despre filierele care exploatau atât copii, cât și vârstnici.

„Știți foarte bine că în România existau filiere care exploatau și copii, vârstnici. Abuzurile acestea au loc de foarte mulți ani, nu știu de ce sunteți atât de uimiți. Dar aici vina este a instituțiilor statului. Sigur, toți cei care au chinuit bătrânii sunt niște monștri cu chip de om.

Dar statul are vina lui, împarte păcatul. Ei trebuie să facă mereu controale, să nu închidă ochii pe motiv că, vezi Doamne, e soțul lui cutare, e polițist sau primar”, mai spune fiica lui Petre Roman.

Oana Roman oferă sfaturi pentru cei care caută un astfel de azil

Mama Oanei Roman, Mioara Roman, are probleme de sănătate iar din cauză că nu o poate îngriji corespunzător acasă, fiica lui Petre Roman a decis să o ducă la un azil de bătrâni.

Vedeta spune că a căutat recenzii pe internet și a mers de mai multe ori la diverse azile pentru a vedea care sunt condițiile. De asemenea, ea a adăugat că a găsit unele azile în care condițiile erau precare.

Nu în ultimul rând, ea mai spune că prețurile sunt cele care fac diferența în ceea ce privește condițiile.

„În primul rand, nu poți alege un loc înainte să îl vizitezi chiar de mai multe ori. Să întrebi alți aparținători, să cauți recenzii pe internet, eu asta am făcut. Trebuie să verifici totul în cel mai mic detaliu, să fii sigur că ruda ta va fi tratată cu omenie.

Am vizitat mai multe azile până să mă hotărăsc. Recunosc că în unele condițiile erau precare. Nu vreau să dau nume, dar nu mi-a plăcut deloc ce am văzut acolo. Evident că în funcție de preț diferă și condițiile, nu poate să fie peste tot la fel. Și încă ceva: nu poți duce un bătrân la cămin și îl părăsești. Te duci să-l vizitezi, ești atent la starea lui, la emoții”, a mai spus aceasta.