„Inima artificială care poate „bate” 100 de ani!” Un grup de studenți din Iași au adus României marele premiu la o competiție din SUA

Un grup de tineri studenți din Iași au reșit o performanță incredibilă, reușind să câștige marele premiu la o competiție din SUA. În acest context, Filip Havârneanu a transmis un mesaj emoționant după reușita tinerilor.

Mai mulți tineri din Iași au reușit să câștige marele premiu la o competiție din SUA, revoluționând industria medicinei, dar și a artei, creând o inimă artificială care poate „bate” 100 de ani.

Cu această ocazie, politicianul Filip Havârneanu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Inima artificială care poate „bate” 100 de ani, dezvoltată de studenții din Iași, a adus României marele premiu la o competiție în SUA!! Acești tineri au creat o inimă nouă care să reziste 100 de ani!

Nu pot să vă spun cât de mândru sunt de acești tineri care revoluționează știința într-o țară care nu investește în cercetare. Prototipul lor câștigător va putea să ofere o șansă nouă la viață tuturor celor care așteaptă un transplant de inimă.

Este o poveste reală despre excelența unei echipe de tineri de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iaşi, coordonată de oameni de excepție,” a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Un alt lucru impresionant este faptul că Robert, unul dintre tinerii care au adus marele premiu în țară, suferă de o problemă la inimă și trăiește cu ajutorul unei valve mecanice.

„Ce m-a emoționat cel mai tare este că Robert, unul dintre tinerii din echipa ieșeană, student la Bioinginerie, a vrut să fie parte a proiectului pentru a ajuta, pentru că și el trăiește cu o valvă mecanică la inimă. Motivația acestor studenți este extraordinară și îi felicit pentru tot ce fac, le țin pumnii pe mai departe!

M-aș bucura să îi susțineți cu mesajele dumneavoastră și să îi încurajăm pe mai departe, fiindcă merită fiecare cuvânt de bine și multe felicitări!”, a mai scris Filip Havârneanu.