O combinație delicioasă și savuroasă – Pâine, brânză și verdeață
Ingrediente necesare:
- 1 pahar lapte cald
- 1 pahar apă cald
- 1 plic drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- 1 pahar ulei
- 5 căni făină
- 1 ou
- 1 linguriță sare
- 100 g cașcaval ras
- 50 g brânză feta
- 3-4 crenguțe mărar
- Semințe de mac
Mod de preparare:
Turnăm 1 pahar de lapte și 1 pahar de apă într-un bol. Adăugăm drojdia și amestecăm. Adăugăm și 1 lingură de zahăr, 1 pahar de ulei, 1 albuș și 1 linguriță de sare.
Amestecăm până la omogenizare după care încorporăm și făina, frământând un aluat moale. La final încorporăm și cașcavalul ras, brânza feta și mărarul.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Cu mâinile ude, întindem aluatul în așa fel încât să acopere toată suprafața tăvii. Porționăm după cum se vede în imagine după care lăsăm deoparte, la dospit.
Ungem cu un gălbenuș și presărăm semințe de mac deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade până plăcinta se rumenește frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!