La fel ca în Italia! Rețeta originală de tiramisu pe care nu o vei lăsa niciodată să plece

Tipică tradiției de patiserie italiană, tiramisu este desertul par excellence, cel mai iubit și cunoscut în lume, făcut cu straturi de biscuiți savoiardi înmuiați în cafea și acoperiți apoi cu straturi de cremă de brânză mascarpone.

Originea tiramisu-ului este disputată între diverse regiuni italiene, în special Veneto și Friuli Venezia Giulia, în ciuda faptului că savoiardii (așa cum sunt numiți biscuiții în Italia), de exemplu, sunt originari din Savoia. Cu toate acestea, tiramisu este o delicatesă atemporală, dar foarte ușor de preparat, care coexisă perfect cu evoluția bucătăriei moderne; doar preparați această versiune clasică și spuneți-ne ce părere aveți.

Cum se păstrează Tiramisu
Tiramisu-ul poate fi păstrat în frigider timp de 3-4 zile, pus într-un recipient etanș cu un capac ermetic sau acoperit la suprafață cu o foaie de film transparent. Este posibil, de asemenea, să congelați tiramisu-ul fără pudră de cacao amară într-un ambalaj de plastic.

Ingrediente

BRÂNZĂ MASCARPONE
500 de grame sau 2 căni și 1/4
SAVOIARDI
300 de grame
ZAHĂR GRANULAT
100 de grame
OUĂ
5
CAFEA
cât este nevoie
PUDRĂ DE CACAO AMARĂ
cât este nevoie

Cum să faceți tiramisu

Pregătiți o cafea tare și lăsați-o deoparte să se răcească. Într-o cratiță, pregătiți siropul (pâte à bombe); încălziți zahărul cu 2 linguri de apă și îl aduceți la o temperatură de 121 de grade Celsius, verificând temperatura cu un termometru de bucătărie.

Separați gălbenușurile de albușurile de ou. Bateți gălbenușurile cu siropul de zahăr turnându-l peste gălbenușuri în timp ce mixați. La final, ar trebui să obțineți o masă clară și spumoasă.

Incorporați brânza mascarpone, amestecând ușor și cu mișcări de jos în sus.

Așezați pișcoturile într-un bol oval sau rotund, apoi turnați încet cafeaua deasupra lor, până când savarinele sunt bine înmuiate.

Adunați crema într-un sac de patiserie și distribuiți-o în multe tușe. Puteți decide să faceți unul sau două straturi.

Transferați tiramisu în frigider și lăsați-l să se odihnească timp de cel puțin o oră. Odată ce s-a întărit, presărați puțin pudră de cacao amar deasupra lui.