Mă știe tot satul de când au gustat această rețetă

Meatloaf de Paște: rețeta pentru felul doi cu ouă fierte delicioase și spectaculoase

Ingrediente

  • Pentru carne
  • Carne tocată – 750 gr
  • Pesmet – 40 gr
  • Parmezan – 20 gr
  • Pătrunjel – 5 gr
  • Nucșoară – 1/2 linguriță
  • Sare – după gust
  • Piper – după gust
  • Ulei de măsline – după gust
  • Pentru umplutură
  • Ouă – 5 bucăți
  • Ƞuncă afumată – 8 felii
  • Brânză – 6 felii

Meatloaf-ul de Paște este un fel de mâncare delicios de pregătit pentru prânzul de Paște, dar și pentru a fi consumat rece în ziua de Paște. Este un meatloaf copt, dar de data aceasta umplut cu ouă, adevărații protagoniști ai sărbătorii de Paște, un simbol al renașterii. Ouăle fierte tari, un ingredient la fel de gustos ca și simplu, își au triumful în preparatele de Paște, de la casatiello la tortano, la pasqualina. În acest fel de mâncare, ele alcătuiesc umplutura pentru meatloaf: sunt plasate întregi în mijlocul cărnii tocate, care este apoi înfășurată în jurul lor. Pe lângă faptul că este foarte gustos, este și un fel de mâncare foarte scenografic. Vă lăsăm cu pașii rețetei noastre.

Cum să pregătiți Meatloaf-ul de Paște

Pasul 1

Într-un castron, amestecați carnea tocată cu pesmetul și parmezanul. Condimentați cu sare și piper, adăugați nucșoara și pătrunjelul tocat în prealabil.

Pasul 2

Răspândiți carnea pe o foaie de hârtie de copt, apăsând bine cu mâinile până obțineți un strat cu o grosime de aproximativ 1 cm.

Pasul 3

Egalizați marginile; adăugați feliile de brânză și feliile de șuncă.

Pasul 4

Distribuiți ouăle fierte tari, așezându-le în centru, într-o linie.

Pasul 5

Rulați meatloaf-ul pe el însuși, ajutându-vă cu hârtia de copt.

Pasul 6

Sigilați bine marginile ruladei, astfel încât umplutura să nu scape în timpul gătirii.

Pasul 7

Coaceți meatloaf-ul de Paște la 200°C timp de 40 de minute, fără a îndepărta hârtia de copt. Serviți-l cald.

Păstrare

Meatloaf-ul de Paște se poate păstra în frigider, închis într-un recipient ermetic, timp de aproximativ 4 zile. Se pretează să fie consumat rece chiar și la picnicul de Paște de lunea de Paște.