Milionarul austriac Stefan Krauter vinde Cargo Partner către Nippon Express Holding.

Milionarul austriac Stefan Krauter a vândut afacerea sa japonezilor de la Nippon Express Holding, companie cu sediul în Tokyo. Acordul a fost semnat pe 12 mai și intră în vigoare în următoarele patru până la șapte luni. Cargo Partner are 4.000 de angajați în 40 de țări din întreaga lume și venituri globale de peste un miliard de euro în 2020. În România, compania deținea Cargo Partner Expediții, cu afaceri de 92 de milioane de euro în 2020, iar în 2021 a înregistrat o creștere de 70%.

Compania Cargo Partner a fost înființată în 1983, când avea doar cinci angajați la sediul de la aeroportul din Viena. În prezent, este una dintre cele mai mari companii de logistică din Europa, cu o prezență globală puternică. Compania a înregistrat venituri de peste un miliard de euro în 2020 și a trecut pragul de două miliarde de euro în 2021, ceea ce o face una dintre cele mai de succes companii din industria logistică.

Subtitlu 1: Istoria și prezentul companiei Cargo Partner
Fondatorul și proprietarul Cargo Partner, milionarul austriac Stefan Krauter, a pornit afacerea în 1983, când avea doar cinci angajați la sediul de la aeroportul din Viena. În timp, compania a crescut semnificativ și a devenit un jucător important în industria logistică. Astăzi, are 4.000 de angajați în 40 de țări din întreaga lume și venituri globale de peste un miliard de euro în 2020. În 2021, compania a trecut pragul de două miliarde de euro.

Cargo Partner oferă o gamă largă de servicii de logistică, inclusiv transport maritim, aerian și terestru, precum și servicii de depozitare și vămuire. Compania are o prezență globală puternică și lucrează cu clienți din diferite industrii, inclusiv comerțul cu amănuntul, automotive, tehnologia informației și energie.

Subtitlu 2: Impactul vânzării asupra afacerilor din România
În România, compania deținea Cargo Partner Expediții, cu afaceri de 92 milioane de euro în 2020. Anul trecut, afacerile Cargo Partner Expediții au înregistrat o creștere de 70%, în ciuda pandemiei și a restricțiilor impuse. Aceste cifre impresionante reflectă creșterea puternică a industriei logistice din România și a cererii crescânde pentru servicii de transport și depozitare.

Vânzarea către Nippon Express Holdings va avea probabil un impact asupra afacerilor din România, dar nu este clar încă în ce măsură. În orice caz, este posibil ca noua proprietate să aducă noi oportunități de afaceri și să consolideze poziția Cargo Partner pe piața internațională.

Subtitlu 3: NNDKP oferă asistență juridică pentru tranzacție
Casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a făcut parte din echipa internațională de avocați ce a acordat asistență juridică către Nippon Express Holdings în ceea ce privește aspectele legale care țin de jurisdicția românească. În cadrul tranzacției, Nippon Express Holdings va achiziționa participațiile a 63 de companii ce fac parte din Cargo Partner Group Holding AG.

NNDKP este una dintre cele mai mari case de avocatură din România, cu o prezență puternică în piața de asistență juridică. Faptul că au făcut parte din echipa internațională de avocați care a asistat Nippon Express Holdings în această tranzacție arată expertiza lor în industria logistică și în tranzacțiile de mare anvergură.

Concluzie:
Vânzarea Cargo Partner către Nippon Express Holdings este una dintre cele mai importante tranzacții din industria logistică din ultimii ani. Cargo Partner este una dintre cele mai mari companii de logistică din Europa, cu o prezență globală puternică și venituri de peste un miliard de euro în 2020. În România, afacerile Cargo Partner Expediții au înregistrat o creștere de 70% în 2020, ceea ce arată potențialul pieței locale și cererea crescândă pentru servicii de transport și depozitare.

Este posibil ca vânzarea să aducă noi oportunități de afaceri și să consolideze poziția Cargo Partner pe piața internațională. În orice caz, este clar că această tranzacție va avea un impact semnificativ asupra industriei logistice și că este un semn că piața este în continuă expansiune și evoluție.