Minune la o mănăstire din Suceava. Lăcaşul a fost mistuit de flăcări, însă un obiect a rămas intact. Credincioşii şi-au făcut cruce

Ceea ce s-a întâmplat la o mănăstire suceveană va schimba multora percepția despre credință sau așa ar trebui. Ce minune s-a înfăptuit la o mănăstire din Suceava după ce lăcaşul a fost mistuit de flăcări, însă un obiect a rămas intact. Credincioşii şi-au făcut cruce.

Minune într-o biserică care a ars până la temelie. Pompeirii și-au făcut cruce când au găsit asta
Mănăstirea din Podu Coșnei, Suceava, a fost mistuită de flăcări, duminică, într-un incendiu devastator.

După ce focul a fost stins definitiv, starețul i-a rugat pe salvatori să caute Sfântul Antimis, o părticică din moaștele Sfântului Ioan Cel Nou de la Suceava.

Moaștele intacte, deși totul în jur s-a făcut scrum
Culmea, acesta a fost găsit intact, chiar dacă totul în jur a ars. Pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările, astfel că Sfântul Antimis a rezistat la niște temperaturi incredibile.

La început, pompierii i-au spus starețului că, cel mai probabil Sfântul Antimis a ars, numai că starețul Filotei a insistat și le-a replicat că focul nu are cum să se atingă de el.

Așa a fost. Focul nu s-a atins de Sfântul Antimis
Astfel că pompieri și voluntari au căutat printre ruine, iar după câteva zeci de minune de scormoniri minunea s-a întâmplat. A fost găsit Sfântul Antimis.

Acesta era, într-adevăr intact, neatins de foc, spre uimirea pompierilor, exact așa cum a spus Starețul Filotei.

Sfântul Antimis a fost luat în brațe de către starețul Mănăstirii, pupat apoi și dus într-n loc unde să fie în siguranță.

Biserica a ars în totalitate
Încendiul a mistuit paraclisul din lemn, până la temelie. Totul a fost distrus, în urmă rămânând un amestec de jăratec și ale materiale de construcții.

Însă, singura grijă a părintelui stareț Filotei a fost Sfântul Antimis.

Cum s-a petrecut minunea
„Ne pomenea despre el, poate, poate, careva dintre noi, îl va găsi…

– Cum arată, părinte?

– E din pânză, de culoare roșie, împăturit… repeta încontinuu…

– Din pânză?! întreb de parcă nu am înțeles din prima, ridicând în același timp o bucată de metal topit, din ceea ce fusese un candelabru…

– Cred că a ars, părinte, încercau să-l convingă și ceilalți colegi.

– Nu! Trebuie să fie acolo! Sfântul Antimis nu arde! spunea starețul Filotei, cu convigerea celui care se hrănește cu credința.

Neîncrezători, precum Toma, am continuat, totuși, să-i alinăm îngrijorarea, răscolind prin cenușă…

– L-am găsit! Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, ridică, victorios, pânza împăturită, care parcă renăscuse din marea de jăratec…

Pompierii au început să se închine
Ne-am făcut, cu toții, o cruce mare, și am adăugat și această întâmplare la lista de minuni pe care le-am tot trăit pe pielea noastră, când au mai ars lăcașuri sfinte…

Mulțumim celor care ne-au ajutat și am reușit să lichidăm incendiul, mulțumim pentru minunile pe care le trăim în misiunile noastre, și nu în ultimul timp, mulțumim lui Dumnezeu pentru toate!”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Ce este, de fapt, Sfântul Antimis
Antimisul simbolizează giulgiul în care a fost înfăşurat trupul Domnului nostru Iisus Hristos la așezarea Sa în mormânt, precum şi mormântul Acestuia.