Mircea Badea, după ce fiica Elenei Lasconi și-a făcut mama homofobă “Vreau să o liniștesc. Îi venea să plângă!”

Mircea Badea a reacționat după declarațiile Oanei Lasconi, fiica Elenei Lasconi, care a spus că mama ei este homofobă după ce a votat “Da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018.

În vârstă de 31 de ani, fata primarului din Câmpulung Muscel s-a declarat dezamăgită de mama ei pentru votul de acum cinci ani.

„Familia n-are legătură nici cu iubirea, nici cu sexul, nici cu locuitul împreună”
„Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi. (…) Sunt în şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coaliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei.(…) Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. „Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată.(…)

Mă doare sufletul. Mă doare inima şi am palpitaţii de câteva ore.(…) Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred Consider că dacă eşti creştin şi crezi în legea iubirii+, ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să îşi aleagă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită”, a afirmat Oana Lasconi pe Instagram.

Mircea Badea este de părere că Elena Lasconi nu este homofobă pentru că suține familia tradițională, formată din bărbat și femeie.

„Dragă doamnă Lasconi, fiica, nu înseamnă că mami e homofobă deloc, doar pentru că crede că familia trebuie să fie compusă din bărbat și femeie și nu … (…)

Şi știu că vine ca un șoc mental pentru mulți care au senzația că dacă ai votat pentru familia tradițională ești homofob. De aia vreau să o liniștesc pe doamna Oana Lasconi că am văzut că era sub imperiul unei emoții foarte puternice și îi venea să plângă” – a declarat Mircea Badea, la Antena 3.

„Deci familia n-are nicio legătură cu iubirea”
El a continuat apoi spunând că instituția căsătoriei nu are nimic de a face cu iubirea dintre doi oameni.

„Deci familia n-are nicio legătură cu iubirea. Știu că sună ciudat și cam prost, dar n-are. De ce? Familia este o construcție instituțională. Iubirea este un sentiment.

Familia n-are legătură nici cu iubirea, nici cu sexul, nici cu locuitul împreună. Familia este o construcție strict instituțională şi la această construcție strict instituțională se referea şi referendumul, ca să fac și repetiție de bun augur.

Primarul nu te întreabă: bă, tu o iubești pe asta, faci sex cu ea, stați împreună? Nu, nu întreabă nici pe el, nici pe ea, nici pe ele şi nici pe ei pentru că nu despre asta este vorba la primărie. La primărie te întreabă dacă ești de acord să o iei în căsătorie pe…. Deci e vorba de un acord” – a continuat realizatorul de la Antena 3.

„Mama Lasconi n-a votat ca să modifice Constituția”
Badea a subliniat că Oana Lasconi nu ar fi trebuit să-și acuze mama de homofobie, deoarece gestul ei de a susține familia tradițională nu este ceva greșit.

„Deci fiica Lasconi care acuză mama Lasconi că a votat pentru modificarea constituție <într-un mod absolut jegos sau ceva> răspunsul e nu, nu, nu. Oamenii ăștia care suferă pentru mize false, neînțelegând subiectul, oamenii ăștia care suferă aiurea în tramvai, neînțelegând despre ce e vorba, or ști că actuala Constituție a României nu permite decât căsătoriile tradiționale?

Deci mama Lasconi n-a votat ca să modifice Constituția „într-un mod jegos”. Nu! Ea a votat să rămână Constituția așa cum e! În sfârșit, din când în când, așa sunt eu.. mă mai exteriorizez” – a completata Mircea Badea.