Nutriționistul dezvăluie: Cum să înlocuiești pastilele cu stafide – 6 motive să le mănânci dimineața!

Stafidele nu numai că ajută la constipație, ci au mult mai multe proprietăți . Credeți sau nu, acest mic dar al naturii este o adevărată comoară pentru sănătate.

Fructele uscate, precum smochinele uscate sau curmalele, trec printr-un proces de uscare blând care le reduce conținutul de apă și păstrează cei mai puternici nutrienți.

Chiar și culoarea închisă a stafidelor indică marea de energie și niveluri ridicate de antioxidanți conținute în aceste dulciuri rafinate.

Daca le mananci cu moderatie, mai ales in primele ore ale zilei, este extrem de utila organismului.

Citiți mai departe pentru 6 motive pentru care ar trebui să adăugați stafide la micul dejun.

1. Stafidele reduc hipertensiunea
Stafidele ajută la scăderea tensiunii arteriale și susțin sănătatea inimii.

Cu toate acestea, trebuie remarcat imediat că acestea conțin glucoză. De aceea, pentru a profita la maximum de beneficiile stafidelor, trebuie să le consumi regulat, dar cu moderație.

De exemplu, dacă mănânci o mână (aproximativ 25 g) de stafide pe zi, vei beneficia de conținutul ridicat de potasiu, care este foarte bun la scăderea tensiunii arteriale.

Același lucru este valabil și pentru fibre, care se găsesc și în aceste fructe uscate. Susține procesele biochimice ale vaselor de sânge și, în același timp, reduce rigiditatea.

Dacă faceți din stafidele un adaos regulat la micul dejun, puteți începe ziua știind că faceți ceva bun pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

2. Stafidele sunt pline de energie, ajută la depășirea anemiei

Stafidele conțin destul de mult fier, care poate ajuta la tratarea anemiei.

De asemenea, sunt bogate într-un complex de vitamine B, necesar pentru formarea de sânge nou.

Continutul ridicat de cupru din stafide favorizeaza si formarea globulelor rosii.

Pe de alta parte, nu uita ca un mic dejun bun ar trebui sa ofere organismului multa energie. Stafidele sunt foarte bogate în carbohidrați, iar aceasta este modalitatea perfectă de a evita senzația obișnuită de dimineață, de parcă nu ar exista energie pentru a face nimic.

3. Ele ajută la curățarea organismului
O modalitate interesantă de a profita de toate beneficiile naturale ale stafidelor este să le înmoaie peste noapte și apoi să bei apa care rămâne . Aceasta este o rețetă excelentă pentru îmbunătățirea funcției ficatului și rinichilor.

Deși organismul are propriile mecanisme naturale de curățare, acestea pot fi facilitate prin utilizarea unor produse care optimizează funcționarea ficatului și a rinichilor.

Încearcă această apă de stafide și cu siguranță vei observa diferența.

4. Stafidele tratează constipația

Când mănânci stafide, se întâmplă ceva uimitor în corpul tău: acestea se umflă din cauza conținutului lor de fibre insolubile.

Acest proces natural ajută la funcționarea intestinului și îl curăță și mișcă scaunul astfel încât să poată trece mai ușor.

În plus, dacă ai diaree, această fibră solubilă absoarbe lichidul și astfel rezolvă treptat problema, nu te mai simți slăbită și primești un aport de nutrienți.

5. Acesta este cel mai bun mod de a avea grijă de sănătatea oaselor dimineața
Veți fi bucuroși să aflați că stafidele, precum smochinele uscate, sunt bogate în calciu.

Dacă adăugați o mână de stafide în iaurt, veți oferi oaselor doza necesară de calciu.

Acest fruct uscat este una dintre cele mai bune surse de bor, un oligoelement care este esențial în fiecare dietă. Borul este important pentru formarea corectă a oaselor și menținerea sănătății acestora, în plus, favorizează absorbția calciului.

Pe de altă parte, așa cum am menționat mai devreme, stafidele sunt, de asemenea, bogate în potasiu.

Potasiul este un alt nutrient important care ajută la combaterea osteoporozei și a degenerescenței articulațiilor cauzate de vârstă.

6. Stafidele ajută la menținerea alcalinității organismului
Dacă corpul este prea acid, acesta apare adesea în exterior, inclusiv probleme ale pielii precum acneea.

Sistemele interne sunt, de asemenea, afectate negativ de dezechilibrele de pH. Artrita este în creștere, la fel ca și riscul de pietre la rinichi sau colesterol ridicat .

Dacă începeți să mâncați o mână de stafide la micul dejun, veți obține doza necesară de potasiu și magneziu.

Aceste două minerale ajută la creșterea alcalinității organismului. De asemenea, pot neutraliza aciditatea, care amenință sănătatea.

Ei bine, acum spune-ne…

Te-ai hotărât deja ce vei adăuga cu siguranță la micul dejun de acum înainte?