O angajată la stat a fost filmată dormind la birou

O angajată cu funcție de conducere la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu a fost surprinsă într-un filmuleț în timp ce dormea cu capul pe birou. Aceste imagini au devenit virale și au generat multe critici, având în vedere că angajata este bugetară. În apărarea sa, femeia susține că muncește peste program, deoarece teatrul se confruntă cu o lipsă de personal administrativ.

Videoclipul care a circulat pe internet o surprinde pe angajată adormind întâi, după care își pune capul pe masă și doarme efectiv. Fănușa Virginia Popescu, șef birou la Teatrul „Elvira Godeanu”, are un salariu de 7.019 lei și un spor de 825 de lei pentru condiții vătămătoare. Ea consideră că filmarea ar fi o încercare de denigrare și menționează că s-a întâmplat în afara orelor de program. Popescu afirmă că este o persoană dedicată muncii până la epuizare.

Angajata susține că este nedreptățită, deoarece lucrează aproximativ 12 ore pe zi din cauza lipsei de personal la teatru. A fost nevoită să preia și atribuțiile unor persoane care au ieșit la pensie. Directoarea teatrului o apără pe angajată și afirmă că aceasta este un om de bază în instituție, care ocupă mai multe posturi de la dimineață până seara.

Mariana Ghițulescu, managerul teatrului, recunoaște că nu au suficienți angajați și a luat măsura de a introduce un post de merceolog în noua organigramă, sperând să nu se înghețe posturile. Ea confirmă că doamna Popescu lucrează până târziu în noapte pentru a ajuta teatrul.

În urma acestui incident, care a aruncat o umbră negativă asupra Teatrului „Elvira Godeanu”, conducerea instituției promite că va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, astfel încât să se evite repetarea unor astfel de situații.