O stewardesă a dezvăluit cele mai murdare secrete ale meseriei

După ce a petrecut șase ani lucrând ca stewardesă, o femeie și-a împărtășit, sub protecția anonimatului, câteva dintre cele mai neașteptate și șocante situații la care a fost martoră în timpul carierei sale. Iată câteva dintre lucrurile pe care le-a dezvăluit pentru Metro.co.uk.
Căștile audio sunt reutilizate

După ce pasagerii le predau înainte de aterizare, căștile sunt colectate și trimise către un departament special din aeroport. Acolo, muncitori cu salarii mici le dezleagă, le curăță și le sigilează pentru a fi folosite din nou. Păturile, de asemenea, sunt spălate și reîmpachetate.

Șampania este aruncată la toaletă

Înainte de aterizare, toate băuturile sunt aruncate, de la sucuri la cele mai scumpe sticle de șampanie. Fosta stewardesă a recunoscut că i se părea risipă și nu-i plăcea să facă acest lucru. În ceea ce privește mâncarea caldă neconsumată, aceasta rămâne în cuptor până când echipa de catering o preia.

Unii pasageri simulează boli pentru a obține locuri mai bune

”În unele cazuri, le spunem că vor fi întorși din drum pentru a nu pune în pericol sănătatea celorlalți pasageri. Am avut această discuție cu numeroși pasageri care pretindeau că sunt prea bolnavi pentru a zbura la clasa economy și doreau un loc la business. Nu vă puteți imagina cât de repede își reveneau și încetau să se plângă”.

Am fost martoră la mai multe decese decât la cereri în căsătorie

”De-a lungul celor șase ani, am asistat la trei decese și o singură cerere în căsătorie. Cererea în căsătorie a fost minunată, când un pasager de la clasa business ne-a rugat să-i servim iubitei sale un pahar de șampanie în care a așezat un inel, apoi s-a pus în genunchi.

În schimb, decesele la care am fost martoră au fost traumatizante. Cel mai dificil a fost când o fetiță de patru ani a murit la scurt timp după decolare, pe drumul spre Germania. Am continuat manevrele de resuscitare chiar și în timpul aterizării. Mama a rămas surprinzător de calmă, dar într-un final a cedat și a țipat în agonie când a văzut cum copilul ei era înfășurat într-o pătură”.

Machiajul este obligatoriu

”Compania noastră avea un departament, pe care noi îl numeam “poliția modei”, iar acești oameni ne verificau cu atenție, încercând să găsească orice defect, fie în coafura noastră, în ținută sau în machiaj. Trebuia să folosim mereu ruj, fond de ten, creion de ochi, mascara și, în mod obligatoriu, lac de unghii”.

Avioanele sunt, în general, destul de murdare

”Husa scaunelor este schimbată doar dacă a fost vărsat pe ea sau pătată cu alte secreții. Având în vedere că avioanele sunt mereu în mișcare, curățăm doar murdăria evidentă. Unii pasageri se duc la baie desculți… nu este ceva ce aș recomanda”.

Există locuri de dormit secrete pentru personal

În avioanele Boeing 777, există o ușă ascunsă care se deschide cu un cod special. După ce deschizi ușa și urci scările, vei găsi opt cușete spațioase în care stewardesele pot dormi în timpul zborurilor lungi.

Piloții se folosesc de statutul lor pentru a seduce stewardesele.

”Înainte de pandemia de Covid, era destul de frecvent ca piloții să-ți ceară numărul de telefon și să te invite în camera lor. Mi s-a întâmplat și mie, dar eu am avut o relație cu acel bărbat. Am observat promiscuitate din ambele părți. Unele femei cred că pot avansa în carieră dacă se culcă cu piloții, iar mulți bărbați profită de acest lucru”.

Aceste dezvăluiri oferă o perspectivă fascinantă asupra vieții de stewardesă și a lucrurilor care se întâmplă în spatele scenei în timpul zborurilor. De la situații amuzante și romantice până la momente tragice și șocante, pare că această carieră implică mult mai mult decât întâmpinarea pasagerilor cu un zâmbet și servirea băuturilor și mâncării.