Pandispan cu ciocolata

Ingrediente:

Aluat:

  • 4 ouă
  • 400 g zahăr
  • 240 ml ulei vegetal
  • 400 ml lapte
  • 600 g făină
  • 2,5 lingurițe praf de copt
  • 150 g bucăți de ciocolată
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 4 linguri de lapte
  • Afine (congelate sau proaspete) – după gust
  • Sirop/zeamă de la compot – după gust
  • Migdale macinate – după gust

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul, adăugați uleiul și laptele, apoi presărați făina amestecată cu praful de copt.Sfat: Adăugați faina printr-o sita pentru a reduce riscul de a forma cocoloase în aluat.
  2. Turnați jumătate din aluat într-un alt bol și amestecați-l cu bucăți de ciocolată, pudra de cacao și laptele.
  3. La final, incorporați afinele în aluatul de cacao.Nota: Cantitatea de afine depinde de preferințele dvs. de gust.
  4. Puneți alternativ aluatul simplu și aluatul de cacao într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și, la final, creați forme cu o scobitoare, astfel încât aluatul să se lege pe alocuri.
  5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de 40 de minute.
  6. La final, însiropați prăjitura cu sirop după gust și presărați migdale macinate.

Să aveți poftă!