Ingrediente:
Aluat:
- 4 ouă
- 400 g zahăr
- 240 ml ulei vegetal
- 400 ml lapte
- 600 g făină
- 2,5 lingurițe praf de copt
- 150 g bucăți de ciocolată
- 2 linguri de pudră de cacao
- 4 linguri de lapte
- Afine (congelate sau proaspete) – după gust
- Sirop/zeamă de la compot – după gust
- Migdale macinate – după gust
Mod de preparare:
- Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul, adăugați uleiul și laptele, apoi presărați făina amestecată cu praful de copt.Sfat: Adăugați faina printr-o sita pentru a reduce riscul de a forma cocoloase în aluat.
- Turnați jumătate din aluat într-un alt bol și amestecați-l cu bucăți de ciocolată, pudra de cacao și laptele.
- La final, incorporați afinele în aluatul de cacao.Nota: Cantitatea de afine depinde de preferințele dvs. de gust.
- Puneți alternativ aluatul simplu și aluatul de cacao într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și, la final, creați forme cu o scobitoare, astfel încât aluatul să se lege pe alocuri.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de 40 de minute.
- La final, însiropați prăjitura cu sirop după gust și presărați migdale macinate.
Să aveți poftă!