Pensionarii vor primi noi bilete de tratament balnear. Află cum poți beneficia de acestea!

Vești bune pentru pensionari! Cum puteți obține bilete de tratament balnear în valoare de 2.600 de lei

Casa Județeană de Pensii Gorj a anunțat că a primit noi bilete de tratament balnear pentru pensionari, disponibile după redistribuire. Aceste bilete pot fi ridicate până la data de 9 august, ora 16:00, pe principiul “primul venit, primul servit”. De asemenea, Casa Județeană de Pensii Sibiu a anunțat că a primit și ea bilete de tratament balnear.

Biletele disponibile după redistribuire sunt pentru diferite stațiuni balneare precum Amara, Băile Felix, Eforie Nord, Neptun, Pucioasa, Saturn și Techirghiol. Toți pensionarii interesați pot să ridice aceste bilete până la data menționată, în ordinea sosirii.

De asemenea, Casa de Pensii Sibiu a afișat lista biletelor de tratament balnear aprobate pentru seria 12 pe site-ul său, astfel încât pensionarii pot verifica acolo dacă sunt eligibili.

Sunt disponibile peste 60.000 de bilete de tratament balnear
Unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice vor asigura un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament în acest an, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi disponibile în total în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice.

Aceste bilete de tratament balnear reprezintă o formă de protecție acordată de Guvern pensionarilor, întrucât aceștia plătesc doar 50% din valoarea pensiei, diferența fiind suportată din bugetul asigurărilor naționale de stat. Valoarea unui bilet de tratament este de 2.600 de lei și acoperă cazarea, masa și tratamentul pe durata celor 16 zile de ședere.

Cum puteți solicita bilete de tratament balnear
Pentru a solicita bilete de tratament balnear, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii trebuie să completeze o cerere, pe care o pot descărca de pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice. Cererea trebuie completată în mod corect și cu toate informațiile necesare, apoi trebuie depusă la sediul instituției sau trimisă prin poștă.

Suma alocată pentru asigurarea de tratament balnear pensionarilor a fost majorată față de anul precedent, de la 229.000.000 de lei la 300.000.000 de lei, conform unui comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la numărul tot mai mic de bilete de tratament balnear pentru anul 2023, aspect adus în atenție de către un parlamentar într-o solicitare către ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Este important ca pensionarii și asigurații sistemului public de pensii să fie informați și să profite de această oportunitate de a beneficia de tratament balnear, în condiții avantajoase. Biletele de tratament pot aduce beneficii semnificative pentru sănătate și bunăstarea acestora, așa că nu ezitați să vă informați și să depuneți cererea în timp util.