Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitura „2 mere” – Prăjitură simplă și ușoară, aromată și delicată – Efectiv se topește în gură, o delicatesă!
Ingrediente necesare:
- 2 mere
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 100 ml ulei
- 110 g iaurt cu aromă de vanilie
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 220 g făină
- 16 g praf de copt
- 1 linguriță gem de mere
- Migdale mărunțite – opțional
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Curățăm merele de coajă, cotoare și semințe și le tăiem în cubulețe. Le punem într-un bol, le stropim cu 1-2 linguri de zeamă de lămâie și amestecăm. Facem acest lucru pentru a evita oxidarea merelor.
Într-un alt bol, batem ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat, până la omogenizare. Adăugăm și uleiul și amestecăm bine cu telul. Adăugăm iaurtul, coaja de lămâie și 1 lingură de zeamă de lămâie. Omogenizăm bine. În 2 tranșe adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând până la omogenizare după fiecare tranșă. Ne asigurăm că nu rămân cocoloașe în aluat.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Ungem cu un și pudrăm cu făină după care punem cubulețele de mere în ea.
Turnăm aluatul deasupra merelor, cât mai uniform, acoperind merele complet. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem prăjitura timp de 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Cu mare grijă, răsturnăm prăjitura pe un platou și îndepărtăm hârtia de copt. Lăsăm să se răcească, după care ungem marginile cu un pic de gem, folosind pensula. Presărăm marginile unse cu migdale mărunțite. Pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!