Iată o reţetă delicioasă, cu îngheţată, pe care o prepari în doar câteva minute! Ai nevoie de doar trei ingrediente si iti vei satisface foarte repede dorinta de a manca ceva dulce si răcoros.
INGREDIENTE:
15 bucati inghetata sandwich
300 g crema de branza
Sirop de ciocolata sau 150 g ciocolata cu lapte
MOD DE PREPARARE:
Se aranjeaza inghetata intr-o tava adanca, apoi se toarna deasupra un strat gros de crema de branza. Se pune inca un strat cu inghetata, apoi unul de crema si tot asa, in functie de cantitatea dorita. La final, prajitura se imbraca in frisca si se toarna siropul de ciocolata deasupra. Daca e vorba de ciocolata cu lapte, aceasta se topeste la cuptorul cu microunde sau la bain marie timp de 2 minute, apoi se toarna peste prajitura. Pofta buna!
Bonus: Cum să faci cele mai bune eclere din lume, în doar câteva minute
Cu siguranţă, eclerele sunt printre cele mai bune prăjituri din lume. Uşor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluţia perfectă dacă ai poftă de ceva dulce.
INGREDIENTE:
Eclere:
100 g margarina
4 oua
125 g faina
1/2 lingurita sare
125 ml apa
Crema de ciocolata:
1 cana lapte rece
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura cu varf faina
esenta rom
50 g unt
300 ml frisca batuta
Glazura:
3-4 linguri cacao
6 linguri apa
MOD DE PREPARARE:
Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca bine. Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece, se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.
Crema de ciocolata:
Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand mereu, pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.
Glazura:Se fierb toate ingredientele si se toarna pe deasupra. Pofta buna!
Eclere:
100 g margarina
4 oua
125 g faina
1/2 lingurita sare
125 ml apa
Crema de ciocolata:
1 cana lapte rece
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura cu varf faina
esenta rom
50 g unt
300 ml frisca batuta
Glazura:
3-4 linguri cacao
6 linguri apa
MOD DE PREPARARE:
Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca bine. Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece, se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.
Crema de ciocolata:
Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand mereu, pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.
Glazura:Se fierb toate ingredientele si se toarna pe deasupra. Pofta buna!