Prajitura Nașa

Prajitura Nașa

Ingrediente:

Blatul

 • 12 albușuri
 • 1 cană și jumătate de zahăr (375 g)
 • 1 cană și jumătate de făină (măsurați cu aceeași cană)
 • 1 praf de copt
 • 200 g sâmburi de nucă
 • 2 foi de napolitana (pachet mare)

Preparare:

 1. Coaceți sâmburii de nucă în cuptor. Zdrobiți puțin sâmburii de nucă. Mixați albușurile până obțineți o spumă, apoi adăugați zahărul și continuați să mixați până obțineți o bezea tare care nu cade de pe paletele mixerului.
 2. Adăugați nucile mărunțite, făina amestecată cu praful de copt și încorporați cu grijă, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Turnați compoziția într-o tavă pregătită în prealabil. Tava ar trebui să aibă dimensiunile de 34/23 cm pe interior. Niveleazăți ușor pentru a nu elimina aerul din albușuri și coaceți în cuptorul preîncălzit.
 3. Pentru crema, puneți gălbenușurile în vasul în care veți face crema. Mixați gălbenușurile cu zahărul până obțineți o consistență asemănătoare cu smântâna, apoi adăugați apa și amestecați puțin. Puneți vasul la bain-marie și continuați să amestecați cu un tel până obțineți o cremă consistentă. Adăugați zahărul vanilat, amestecați și lăsați să se răcească. Când crema este aproape rece, amestecați margarina (care trebuie să fie la temperatura camerei).
 4. Asamblați prăjitura: foaie de napolitana, cremă, blat, cremă, foaie de napolitana. După ce ați asamblat-o, țineți-o în frigider timp de aproximativ 2 ore.
 5. Atenție: pe foaia de la bază se pune mai puțină cremă pentru că blatul cu nucă este greu.
 6. Poftă bună!