Primele declarații ale lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi studenți la 2 Mai

Tânărul acuzat că a condus drogat la volan și a ucis doi tineri la 2 Mai a fost dus astăzi la audieri, la sediul DIICOT. El a făcut primele declarații publice, la insistențele jurnaliștilor. „Nu am ce să spun ca să pot ajuta cu ceva situația asta”, a spus Pascu.

La audieri au ajuns astăzi și părinții lui Vlad Pascu. Mama sa e bănuită că ar fi încercat să șantajeze martori din dosar, conform surselor HotNews.ro.

Pascu a declarat că îi pare rău pentru tragedia pe care a provocat-o.

„Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat. Nu am cum să dau timpul înapoi”, au fost primele declarații ale lui Vlad Pascu, la sosirea la sediul DIICOT.

Întrebat ce mesaj le transmite părinților tinerilor pe care i-a accidentat mortal, Vlad Pascu a spus: „Îmi pare foarte rău pentru ei. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, nu am cum să dau timpul înapoi”.

El a negat că le-ar fi cerut părinților săi să îl ajute să scape de dosarele penale pe care le are, în contextul în care au apărut informații în spațiul public despre afacerile familiei, iar mama sa este audiată în legătură cu posibila șantajare a unor martori din dosar.

Audierile au loc după ce polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT au făcut joi dimineață 11 percheziții domiciliare în București în două cauze. Una se referă la infracțiunea de trafic de droguri de risc, o persoană având calitatea de suspect.

În a doua cauză, cercetările se fac cu privire la „infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precum și pentru infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv: punerea la dispoziție a locuinței în vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, două persoane având calitatea de suspect”, potrivit unui comunicat DIICOT.