Primul gest pe care femeia trebuie să-l facă dimineața: Aprinderea candelei și rugăciunea

Primul gest pe care femeia trebuie să-l facă dimineața: Aprinderea candelei și rugăciunea

Femeile au menținut, de-a lungul timpului, o legătură mai sufletească și mai apropiată cu spiritualitatea. Ele sunt cele care păstrează și transmit tradițiile spirituale în familie, menținând aprinsă flacăra credinței.

Prima acțiune pe care o femeie ar trebui să o facă dimineața, după ce se trezește, este aprinderea candelei. Acest gest simplu reprezintă o raportare imediată la Dumnezeu și o binecuvântare pentru familia sa. Aprinzând candela, femeia își exprimă devotamentul și recunoștința față de Dumnezeu, iar această binecuvântare se va revărsa asupra întregii familii.

Înainte de a aprinde candela, femeia poate face o cruce și o rugăciune scurtă pentru soțul, copiii și cei apropiați. Astfel, ziua începe cu binecuvântarea divină și cu gândul la Dumnezeu. Iar El nu va întârzia să răspundă cu binecuvântările Sale.

Acest obicei este deosebit de important pentru femeile cu profesii pretențioase sau cu o educație solidă, deoarece îi ajută să își mențină conexiunea cu Dumnezeu într-o manieră practică și concretă, evitând să-L reducă la o simplă idee teoretică.

Ca preot, se recomandă ca tinerelor căsătorite să adopte acest obicei și să aprindă candela în fiecare dimineață sau cel puțin în zilele de duminică și sărbători. Acest gest repetat zilnic întărește legătura femeii cu Dumnezeu și contribuie la binecuvântarea întregii familii.

La aprinderea candelei, femeia poate rosti următoarea rugăciune:

„Prea Sfântă și Înaltă Treime, primește dragostea mea înaintea Ta și arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele și șterge mulțimea răutăților mele și dă-le uitării Tale, Doamne. Amin.

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu și o du înaintea Fiului și Dumnezeului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin.”

Prin aprinderea candelei și rostirea acestei rugăciuni, femeia își întărește și își manifestă credința, creând o legătură concretă și autentică cu divinitatea.