Pulberea care previne diabetul, te scapa de obezitate, indigestie și ulcer gastric

Foarte bun tonic pentru digestie

Administrată înainte de masă (un vârf de linguriţă de pulbere de scorţişoară), scorţişoara este un foarte bun tonic pentru digestie.

Are un efect reglator, fiind recomandată în gastrită hiper şi hipoacidă, precum şi pentru combaterea indigestiei şi a anoreziei nervoase.

Ajută la slăbit

Scorţişoara este un condiment special, atunci când vine vorba de scăderea în greutate. Administrată după masă (1 gram), aceasta reglează activitatea pancreasului şi glicemia, prelungind starea de saţietate.

Accelerează digestia grăsimilor şi stimulează activitatea tripsinei, o enzimă ce descompune proteinele în intestinul subţire, prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Echilibrează glicemia şi previne diabetul

Scorţişoara scade direct nivelul zahărului din sânge, stimulează şi totodată reglează secreţia de insulină a pancreasului, şi creşte receptivitatea organismului la insulină. Mai multe studii clinice au demonstrat că o doză de 3-6 gr. pe zi de pulbere de scorţişoară scade glicemia cu 18-29%, iar la doza maximă, de 6 gr. pe zi, efectele antidiabetice se menţin şi la 2-3 săptămâni după ce tratamentul a fost încheiat.

Numeroasele studii făcute în laboratoarele unor universităţi de prestigiu arată că scorţişoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2.

Distruge infecţia cu Helicobacter Pylori

Scorţişoara este unul dintre cele mai puternice remedii împotriva acestei bacterii care cedează tot mai greu la antibiotice.

Pe lângă faptul că distruge şi inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori, aceasta previne şi bolile pe care o astfel de bacterie le produce ȋn timp: gastrită, ulcerul gastro-duodenal şi chiar cancerul gastric.

Elimină maladia Alzheimer

Doi compuşi din scorţişoară, aldehida cinamică şi epicatechin, opresc procesul care declanşează maladia neurodegenerativă Alzheimer, informează studiile realizate la Universitatea California din Santa Barbara.

Studiile ştiinţifice făcute în Israel, în anul 2011, au demonstrat faptul că administrarea zilnică de scorţişoară combate procesele degenerative de la nivelul creierului, ajutând la păstrarea funcţiilor cognitive intacte, până la vârste înaintate.

Este anticancerigenă

Scorţişoara are efecte antitumorale puternice. Substanţele active din această plantă atacă celulele mutante, blocându-le proliferarea, în timp ce celulele normale nu sunt deloc afectate.

Administrată în mod regulat, sub formă de pulbere, aceasta previne anumite forme de cancer, printre care cel gastric şi intestinal, dar şi limfomul malign şi leucemia.

Elimină respiraţia urât mirositoare (halena)

Halena are ca principală cauză o deficienţă de funcţionare a tubului digestiv, a stomacului, în special.

Scorţişoara reglează activitatea gastrică, distruge microbii care produc mirosul urât şi îndepărtează direct mirosurile neplăcute, prin parfumul său foarte puternic, datorat uleiurilor volatile pe care le conţine.

Cura cu pulbere de scorţişoară

Pulberea de scorţişoară se obţine prin măcinarea cu râşniţa de cafea a batoanelor de scorţişoară.

Pudra obţinută se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, pentru a preveni evaporarea uleiurilor volatile. Termenul de valabilitate al pulberii de scorţişoară este de 6 luni de la data preparării.

Se administrează câte un vârf (1 gr.) de linguriţă cu pulbere de scorţişoară, de 3-6 ori pe zi, timp de 30 de zile, cu pauză de o lună.

Contraindicaţii

Consumul de scorţişoară nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării.