Punctul magic Yun-chuan – protecția împotriva îmbătrânirii și oboselii

La fel cum un copac în creștere are nevoie de un sistem puternic de rădăcini, la fel și picioarele, care servesc drept suport și mijloc de mișcare pentru corp, trebuie să fie puternice și de încredere.

Masajul punctului Yun-chuan

Prin intermediul tălpii piciorului se realizează un important schimb de energie între corp și pământ. În plus, în această zonă a corpului sunt concentrate puncte speciale care reflectă starea organelor noastre interne.

Pentru a rămâne sănătoși, plini de energie, pentru a încetini inevitabilul proces de îmbătrânire și a prelungi o viață activă și deplină, este important să acumulați în organism o anumită cantitate de energie vitală și să asigurați o circulație corectă a acesteia.

Trebuie să învățați să respirați prin punctele Yun-chuan (numite și „izvorul viu”). Aceste puncte sunt asociate cu „porțile” prin care energia vie se reîncarcă și se optimizează prin energia planetei noastre.

Din cauza încălțămintei incorecte sau a lipsei oportunității de a merge descălțat pe elemente naturale (cum ar fi nisipul, pietrele, cochiliile), stilul de viață sedentar duce la un mers incorect. Acest lucru are un impact negativ asupra stării generale de sănătate și poate duce la apariția anumitor afecțiuni.

Drept rezultat, “izvorul vieții” a energiei devine un mic “pârâu” sau chiar este blocat complet, ceea ce poate provoca afecțiuni ale organelor pelvine, rinichilor, coloanei vertebrale, varice, oboseală, stări depresive și altele.

Prin urmare, este crucial să redescoperiți punctele Yun-chuan, să restabiliți fluxul și circulația energiei în picioare și în întregul organism.

Încă din antichitate se crede că, dacă apăsați de 100 de ori punctul Yun-chuan înainte de culcare, acest lucru garantează longevitatea.

Punctul Yun-chuan se găsește în adâncitura din centrul tălpii piciorului și reflectă starea rinichilor. Dacă apăsați cu degetele, veți simți o adâncitură între cele două proeminențe ale tălpii piciorului – acolo se află Yun-chuan.

Stimularea punctului Yun-chuan este necesară în următoarele situații:

1. Situații critice, cum ar fi comă, pierderea conștienței, accident vascular cerebral, convulsii epileptice.

2. Senzația de foame în caz de apetit slab.

3. Respirație șuierătoare, tuse însoțită de sângerare.

4. Dezechilibrul dintre inimă și rinichi: anxietate, insomnie, palpitații, melancolie.

5. Afecțiuni ale gâtului: probleme de voce, senzații dureroase, sângerare nazală.

6. Icter, diaree, urină întunecată-gălbuie, incontinență urinară, retenție urinară, diabet zaharat.

7. “Boli sufletești”, slăbiciune mentală, isterie, furie nejustificată.

8. Alte stări: dureri de cap în zona templelor, răceli însoțite de febră ridicată.

Masajul regulat al acestor puncte va ajuta la stabilizarea stării de sănătate.

În acupunctură, sau mai exact în automasaj, este folosită masarea cu un singur deget (indiferent care – arătător, mijlociu, mare). Presiunea asupra punctului se face cu degetul ușor îndoit, pentru a face procedura cât mai puțin dureroasă. Apoi, se efectuează mișcări oscilante rapide pe punctul în sine, fără a deplasa pielea. Dacă simțiți o durere ascuțită, acesta este semnalul că presiunea trebuie redusă.

În timpul masajului, este necesar să aplicați o presiune destul de puternică, până la o senzație ușoară de durere.

Dacă nu există dureri evidente sau pielea în acea zonă este relaxată, deși apăsați mai mult timp, nu este necesar să masați punctul (în caz contrar, există riscul de a afecta funcțiile deja slabe ale rinichilor).

Puteți masa punctul Yun-chuan și printr-o mișcare circulară a degetului mare sau puteți masa tălpile cu palmele.

Dacă lucrați într-un mediu intelectual, masajul acestui punct vă va ajuta să scăpați de oboseală și să vă redați energie.

Dacă aveți mereu senzație de frig, punctul Yun-chuan vă va elibera de această senzație. Trebuie să luați un plasture de ardei iute obișnuit, mai precis, o bucată de 1,5×1,5 cm și să o lipiți pe acest punct. Trebuie să faceți acest lucru pe ambele picioare. Plasturele va încălzi punctul și va opri circulația energiei reci.

Yun-chuan reglează sentimentul de frică. Dacă sunteți predispus la acest sentiment sau aveți o sarcină importantă și emoționantă în față, lipiți un plasture pe talpa piciorului așa cum am descris mai sus.

Este destul de ușor să învățați masajul specificat. Cea mai importantă parte este să identificați corect punctul pe talpa piciorului. Masajul vă va ajuta să vă întăriți sănătatea și să scăpați de multe probleme. Circulația completă a energiei vitale va umple corpul cu forță și energie. În acest fel, simptomele negative vor deveni mai slabe, iar bucuria vieții va reveni.

CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉