Rețete pe care o facem în fiecare duminică de peste 10 ani.

M-am pregătit această rețetă în numeroase ocazii, fie că a fost pentru dimineața de Ziua Recunoștinței, dimineața de Crăciun, brunch de Paște, petreceri cu copii, întâlniri de familie și multe altele. Este tipul de mâncare care place tuturor.

De când mama mea urmează acum o dietă fără gluten, am fost încântat să descopăr că pot face această casseroală pentru micul dejun complet fără gluten. Pentru asta, folosesc cartofi mărunțiți Ore-Ida. Dacă nu aveți nici o preocupare legată de gluten, puteți folosi orice fel de cartofi mărunți pe care îi preferați!

Rețeta solicită fie brânză Monterey Jack cu ardei iute, fie cheddar. Puteți alege preferința dvs., dar brânza elvețiană poate fi folosită și dacă o savurați cu ouă. Doar un sfat: folosiți lapte evaporat pentru această rețetă, nu lapte obișnuit.

Povestea Casserolei Fermierului:

Casserola Fermierului este o mâncare consistentă și hrănitoare care își are rădăcinile în bucătăria reconfortantă și rustică a zonei rurale. Este o rețetă atemporală care îmbrățișează esența ingredientelor proaspete de la fermă și a aromelor simple și delicioase.

De ce ar trebui să preparați Casserola Fermierului:

Prospăt de la Fermă la Masă: Această casserolă este o sărbătoare a ingredientelor proaspete de la fermă, precum ouă, cartofi, brânză și sunca savuroasă. Este o modalitate încântătoare de a gusta bunătatea unui mic dejun consistent de la fermă.
Favoritul Familiei: Casserola Fermierului este o mâncare pe placul mulțimii și un preferat al familiei. Este o mâncare versatilă care poate fi savurată la micul dejun, brunch sau chiar cină.
Ușor și Convenabil: Această casserolă nu este doar delicioasă, ci și ușor de pregătit. O puteți asambla în seara precedentă și o puteți coace dimineața, făcând-o perfectă pentru diminețile aglomerate sau ocazii speciale.

Cum să serviți Casserola Fermierului:

Bucurați-vă de Casserola Fermierului în mai multe moduri:
Bucurie la Micul Dejun: Serviți-o ca o opțiune sănătoasă pentru micul dejun sau brunch. Se potrivește perfect cu un bol de fructe proaspete sau o salată verde.
Deliciu la Cină: Pentru o cină reconfortantă, adăugați un fel de mâncare cu legume aburite sau un baghetă proaspătă și crustă pentru o masă echilibrată.

Cu ce merge bine Casserola Fermierului:

Îmbunătățiți experiența cu Casserola Fermierului cu aceste garnituri complementare:
Fructe de Sezon: Fructe proaspete precum fructe de pădure, pepene sau segmente de citrice adaugă o explozie de dulceață naturală la masa dvs.
Salată Proaspătă: O simplă salată de frunze verzi cu un dressing de vinegret oferă un echilibru proaspăt și sănătos a bogăției casseroalei.

Cum să păstrați Casserola Fermierului:

Mențineți Casserola Fermierului proaspătă pentru viitoarele festinuri inspirate de fermă:
Refrigerare: Dacă aveți resturi, păstrați-le într-un recipient etanș în frigider. Casserola poate fi savurată timp de trei până la patru zile atunci când este păstrată corespunzător în frigider.
Congelare: Pentru stocare pe termen lung, luați în considerare congelarea porțiunilor individuale. Înfășurați-le bine și etichetați-le cu data, și puteți savura casserola timp de până la trei luni.

Casserola Fermierului aduce aromele calde ale zonei rurale la masa dvs. Fie că o savurați la micul dejun, brunch sau cină, această casserolă este o modalitate încântătoare de a vă bucura de experiența de la fermă la masă.

Acesta este textul tradus în limba română și formatat în HTML, cu ideile principale bolduite. Dacă mai ai nevoie de modificări sau altceva, te rog să-mi spui.

INGREDIENTE:

 • 3 cupe de cartofi mărunți congelați
 • 3/4 ceașcă de brânză Pepper Jack rasă
 • 1 ceașcă de sunca gătită, tăiată cubulețe
 • 1/4 ceașcă de ceapă verde tocată
 • 4 ouă, bătute
 • 1 (12 fl oz) cutie de lapte evaporat
 • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
 • 1/8 linguriță de sare

INSTRUCȚIUNI:

 1. Încălziți cuptorul la 350°F (175°C). Ungeți o tavă de copt cu o capacitate de 2 litri.
 2. Așezați uniform cartofii mărunți congelați în partea de jos a tăvii pregătite.
 3. Presărați cartofii mărunți cu brânza Pepper Jack, sunca și ceapa verde.
 4. Într-un castron de dimensiuni medii, combinați ouăle, laptele evaporat, sarea și piperul.
 5. Turnați amestecul de ou peste amestecul de cartofi din tavă. Dacă preferați, puteți pregăti această tavă până la acest punct, acoperiți-o și o puteți refrigera pentru câteva ore sau peste noapte.
 6. Coaceți casseroala timp de 40 până la 45 de minute (sau 55 până la 60 de minute dacă ați pregătit-o în avans și este răcită) în cuptorul preîncălzit. Casserola este gata atunci când un cuțit introdus în centrul acesteia iese curat.
 7. Lăsați casseroala să stea timp de 5 minute înainte de a o servi.