Rulouri lasagne cu șuncă și ciuperci
Pentru 10 rulouri:
5 dreptunghiuri de paste proaspete
500 g ciuperci
3 felii șuncă
50 g unt 50 g făină
40
cl lapte + 10 cl
40 g Grana Panado Galbani + 20 g
Pătrunjel Piper și măcinat sare
Mod de preparare
Scoateți tulpinile de pe ciuperci, uscați-le și tocați-le mărunt. Gătiți-le într-o tigaie cu un nod de unt, sare și piper, până nu mai degajă apă.
Pregătiți bechamelul topind untul într-o cratiță, adăugați făina, bateți 20 de secunde și apoi adăugați puțin câte puțin cei 40 cl de lapte. Amestecați până se îngroașă între fiecare adăugare de lapte. Se iau 100 g si se lasa deoparte, se sare si se pipereaza restul si se adauga parmezanul, apoi ciupercile si 1 lingura crengute de patrunjel, se amesteca.
Tăiați lasagna în jumătăți, acoperiți-le cu o lingură de bechamel cu ciuperci, întindeți-le bine, apoi adăugați felia de șuncă și încă o lingură de bechamel, rulați și aranjați în tava de copt.
Repetați operațiunea pentru cele 10 felii, adăugați restul de 10 cl de lapte în bechamel și acoperiți cu el lasagna.
Lasagna rulata cu sunca si ciuperci
Se presara cu restul de parmezan si se coace 25-30 minute la 180°C (in functie de cuptor).
În timpul gătirii, stropiți fundul tigaii cu bechamel mai lichid.