Cum să decongelezi carnea în doar 5 minute! S-a aflat trucul pe care marii bucătari l-au ținut ascuns atâta timp! Data viitoare când vei dori să gătești friptură pentru cei dragi, nu va mai treui să aștepți cu orele și nici să îți aduci aminte de seara să scoți carnea din congelator.
Iată mai jos cea mai rapidă metodă pentru decongelat carnea, dezvăluită de cei mai mari bucătari.
În cazul în care trebuie să pegătești repede prânzul sau cina, și ai uitat să scoți cu câteva ore înainte carnea din congelator, iar carnea nu s-a
decongelat, avem pentru tine un truc folosit de marii bucătari ce te va ajuta s-o dezgheți în doar 5 minute. Ia două cratițe din metal și pune-le în
chiuvetă. Pe prima întoarce-o cu fundul în sus și pune carnea pe ea.
Pe cealaltă, umple-o cu apă și pune-o peste carne. Trebuie să aștepți 5-10 minute – în funcție de grosimea cărnii și vei avea carnea dezghețată foarte rapid.
Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil.
Iar pentru acest truc culinar atât de interesant există insa și o explicație științifică.
Metalul este un bun conductor de căldură, iar aluminiul este un bun conductor al căldurii ambientale, care este eficientă pentru a decongela alimentele.
Atenție, însă: odata dezghețată, carnea nu trebuie recongelată sub nicio formă.
Cel mai indicat în acest caz este să o prepari termic (adică să o gătești) și, chiar dacă nu o vei consuma în acel moment, să o păstrezi în frigider până când vei decizde ca o vei consuma.
Atunci când congelezi carnea, bacteriile nu mor, ci doar întră într-o stare de „moarte aparentă”, care le împiedică să se înmulțească sau să altereze
carnea. Numărul mare de bacterii de pe suprafața cărnii (mai mare decât la prima congelare) va fi păstrat și se va amplifica la următoarea dezghețare. Și tot asa.