Atunci când sângele exercită o presiune în plus asupra pereților arteriali provoacă tensiunea arterială și apar și alte tipuri de boli cardiace, accidente vasculare sau chiar insuficiențe renale.
Tensiunea arterială – Cauze
- Sănătatea generală a inimii, a rinichilor, a sistemului nervos
- Cantitatea de apă și de sare din organism
Hipertensiunea este strâns legată de apariția accidentelor vasculare, al atacului de cord sau a insuficienței renale. De regulă, tensiunea arterială nu are semne anume care o pot preveni, doar un medic specialist poate confirma tensiunea mărită, cu aparate speciale.
Deoarece lipsesc semnele sau simptomele de început pentru această boală, pacienții ajung la medici deja atunci când suferă de boli de inimă sau de rinichi.
Iată care sunt semnele cele mai des întâlnite:
- Stări de vomă
- Stări de confuzie
- Sângerări nazare
- Dureri puternice de cap
- Dereglări de vedere
Salată cu usturoi și castraveți
Această salată te va ajuta să-ți menții tensiunea la un nivel optim. Castraveții conțin printre altele apă, fibre și magneziu iar potasiul din conținutul lor reglează nivelul de sodiu din organism și astfel se poate evita riscul apariției aterosclerozei. Fibrele din castraveți reduc nivelul colesterolului din sânge, prevenind astfel apariția diabetului zaharat de tip 2.
În ceea ce privește usturoiul, folosit în stare crudă, este la fel de eficient ca unele substanțe care se găsesc în medicamentele destinate celor care au probleme cu inima. Reglează nivelul de colesterol, reglează tensiunea mărită, ajută în caz de boli de inimă, în caz de infarct miocardic și reduce din fluxul sângelui.
De mai bine de 20 de ani, usturoiul este subiectul numeroaselor studii științifice deoarece conține una dintre cele mai versatile substanțe naturale folosite pentru a ne menține sănătoși, anum alicina.
Are proprietăți antibiotice care se activează atunci când usturoiul este tăiat sau sfărâmat. Imediat ce este absorbită în intestin, este eliminată prin intermediul plămânilor și pielii.
Ingrediente necesare: 3 căței de usturoi, 1 castravete, un pic de apă, 1 lingură oțet din mere, sare și o jumătate de ceapă.
Mod de preparare: toacă usturoiul curățat și amestecă-l cu sare și oțet. Taie felii castravetele spălat și transferă feliile într-un bol. Pune ceapa tocată și usturoiul peste castraveți și amestecă.
Adaugă și un pic de apă și pătrunjel dacă dorești. Amestecă din nou.