Scriitoarea de romane polițiste Anne Perry A MURIT, la vârsta de 84 de ani. Viața sa a fost tumultoasă, incluzând și 5 ani de închisoare pentru crimă

Scriitoarea de romane polițiste Anne Perry a murit, joi, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Los Angeles, potrivit agentului său. De altfel, ea se afla într-o stare precară de sănătate, de câteva luni, după ce a suferit un atac de cord în luna decembrie a anului trecut.

Viața sa a fost una tumultoasă, care include și cinci ani de închisoare, la vârsta de 15 ani, după ce a omorât-o în bătaie pe Honorah Mary Parker, mama prietenei sale din adolescență.

Femeia a murit după ce a fost lovită cu o cărămidă de aproximativ 20 de ori. Crima a avut loc în Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954, și a fost pusă la cale de Perry și de prietena ei Pauline Parker, fiica victimei. Detaliile au fost descoperite ulterior în jurnalele găsite de poliție.

Când cazul a ajuns în instanță, tribunalul a auzit că cele două fete au pus la cale crima în încercarea de a evita să fie separate, atunci când părinții lui Parker, în vârstă de 16 ani, plănuiau să o trimită în străinătate.

Întrucât ambele aveau sub 18 ani, fetele erau prea tinere pentru pedeapsa cu moartea și, în schimb, au fost trimise la închisoare, potrivit Antena 3.

Cine a fost Anne Perry
Anne Perry s-a născut în Blackheath, Londra, în octombrie 1938, sub numele de Juliet Hulme. Ulterior, a adoptat numele Anne Perry ca pseudonim pentru cariera sa de scriitoare. La vârsta de 8 ani, s-a mutat cu familia mai întâi în Bahamas, înainte de a se stabili în Noua Zeelandă.

Ea a declarat pe site-ul său că, în copilărie, a fost dată în plasament familial, din cauza unei boli și, ca urmare, a lipsit mult de la școală.

După ce a fost eliberată din închisoare, Perry a părăsit Noua Zeelandă pentru a se întoarce în Marea Britanie și a lucrat pentru scurt timp ca însoțitoare de bord.

Ulterior, ea a devenit mormonă și s-a stabilit în Portmahomack, un mic sat scoțian. Primul ei roman, „The Cater Street Hangman”, a fost publicat în 1979.

Ea a continuat să scrie o serie de romane din mai multe serii, care s-au vândut în total în 25 de milioane de exemplare în întreaga lume. Autoarea a fost sursa de inspirație pentru filmul „Heavenly Creatures”, realizat de Peter Jackson în 1994, în care a jucat Kate Winslet.