Secretele înțelepciunii: cele 8 sfaturi minunate de la Dalai Lama care te vor ajuta să mergi înainte, indiferent de obstacole

1. Fii plin de compasiune.
„Tema compasiunii nu este deloc treaba religioasă; este important să știm că este afacerea umană, este o problemă de supraviețuire umană. ” – Dalai Lama

Cercetările arată acum că, atunci când ești compătimitor, simți un sentiment similar de plăcere ca atunci când faci sex, mănânci mâncare bună sau ești într-o vacanță relaxantă. Practic, a arăta compasiune este bun pentru sănătatea ta. Beneficiile sunt stresul redus, bătăile inimii mai regulate și sistemul imunitar îmbunătățit.Puteți manifesta compasiune înțelegând sentimentele și emoțiile persoanei.Asta înseamnă să le vorbești și să încerci să împărtășești prin ce trec. Este mai solicitant decât un simplu act de bunătate.

2. Fii amabil și ajută-i pe ceilalți.
„Aceasta este religia mea simplă. Nu este nevoie de temple; nu este nevoie de filozofie complicată. Creierul nostru, propria inimă este templul nostru; filosofia este bunătate. ” – Dalai Lama

Să fii amabil și generos costă puțin, iar beneficiile pe care le obții în fericire sunt considerabile. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns Michael Norton și colegii de la Harvard Business School, după ce au făcut niște cercetări foarte interesante. Voluntarii care au oferit niște bani au fost mai fericiți decât cei care au cheltuit singuri banii.

3. Găsește fericirea.
„Scopul vieții noastre este să fim fericiți.” – Dalai Lama

În cursa vieții, singurul lucru pe care ți-l dorești cu adevărat la sfârșitul zilei este capacitatea de a găsi fericirea.

4. Descoperă pacea interioară.
Dalai Lama sfătuiește toată lumea să petreacă puțin timp singur în fiecare zi. E timpul să reflecte și să alunge gândurile negative, cum ar fi furia, resentimentele, gelozia și oboseala. Încercați să le înlocuiți cu emoții pozitive, cum ar fi optimismul, recunoștința, iubirea și pacea. El spune pe bună dreptate că mintea cu adevărat calmă este sursa fericirii și a sănătății bune.

5. Legați prietenii.
Prietenia nu trebuie niciodată subestimată. Au nevoie de grijă plină de iubire, deoarece pot genera încredere și afecțiune. Prieteniile reale nu vor depinde niciodată de bani sau de o influență politică. Este un fapt trist că prietenii neglijate sau născute duc la singurătate. Acesta este unul dintre factorii de risc care contribuie probabil la depresie în societatea noastră.

6. Grijile și plângerile nu schimbă nimic.
Cei ce se plâng cel mai mult, reușesc cel mai puțin. Întotdeauna este mai bine să încerci să faci mai mult și să eșuezi, decât să încerci să reușești, fără să faci ceva.Nimic nu se termină atunci când pierzi, totul se termină atunci când te plângi.

7. Nu vă certați și nu luptați, negociați doar.
Indiferent dacă este vorba despre o criză internațională sau un argument cu partenerul sau șeful, cheia unui rezultat pașnic și non-violent este dialogul. În acest fel, înveți arta compromisului și a negocierii.Se recomandă să nu aduci niciodată mai departe trecutul, ci să te concentrezi la ceea ce provoacă problema prezentă.

8. Învață din eșecurile tale.
„Când pierzi, nu pierzi lecția.” – Dalai Lama

Când înșurubați, este important să examinați ce a mers prost.Poate că a fost o problemă în planificarea proiectului și poate nu v-ați gândit la cele mai grave cazuri. Reflecția te poate ajuta să înveți de fiecare dată când eșuezi.

S-ar putea ca aceste 8 sfaturi minunate de la Dalai Lama să vă schimbe cu adevărat viața? Încercați să le aplicați vieții și muncii voastre. Vei descoperi în curând că adevărul, onestitatea, dragostea caldă și compasiunea vor fi forțele motrice din viața ta și te vor ajuta să câștigi fericirea reală.