Sos delicios de roșii cu morcov și ardei gras, preparat acasă

Acesta este cel mai gustos sos de casa pe care l-am mancat vreodata. Iti recomand sa-l incerci si tu. Cu siguranta va fi pe placul tau. Reteta o gasesti in randurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 2.5 kg rosii, 1.5 kg ardei gras
  • 100 gr ardei iute, 1 kg mere
  • 200 gr usturoi, 200 gr zahar
  • 1 kg morcovi, 50 gr sare
  • 50 ml otet, 200 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Verificam legumele. Toate trebuie sa arate impecabil. Nu folosim legume mucegaite sau lovite. Le spalam si le curatam.

Taiem rosiile pe jumatate. Indepartam semintele din ardei. Merele le taiem in 4 si le scoatem cotorul cu seminte.

Curatam usturoiul si il punem intr-un bol separat. Il vom adauga in sos cu 10-15 minute inainte de final.

Rosiile, morcovii, merele, ardeii grasi si iuti ii dam prin masina de tocat carne sau prin blender. Punem sosul obtinut intr-o cratita. Adaugam imediat ulei de floarea soarelui, sare si zahar.

Punem vasul pe foc. Din momentul in care sosul incepe sa fiarba, reducem focul la temperatura medie. Fierbem sosul jumatate de ora, apoi adaugam usturoiul zdrobit. Mai fierbem sosul inca 10 minute. Adaugam otetul, amestecam, apoi gustam sosul. Daca mai este nevoie, mai completam cu sare sau zahar. Oprim focul.

Turnam sosul fierbinte in borcane sterile. Umpelm borcanele pana in varf si le inchidem ermetic cu capace. Intoarcem borcanele cu gura in jos, le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca pana a doua zi.

Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.