Stop! Nu vă mai uscați fața cu un prosop! Descoperă motivul șocant pentru care această practică poate fi periculoasă pentru pielea ta și vezi ce ar trebui să faci în loc!

Este posibil să crezi că vasul de toaletă este locul cel mai plin de germeni din locuința ta, dar nu este deloc așa. Lucrurile care adăpostesc cele mai multe bacterii sunt de fapt prosoapele, iar dacă obișnuiești să îți usuci fața cu prosopul, este posibil să îi faci pielii tale rău, fără ca măcar să îți dai seama de acest lucru.

Și deși uscatul feței cu prosopul pare un lucru normal, bine de făcut, nu este deloc așa, deoarece aduce mai multe daune decât beneficii.

După ce am căutat mai multe informații despre acest lucru și noi am decis să renunțăm la uscarea feței cu prosopul. În cazul în care vă întrebați cu ce anume puteți înlocui prosopul pentru a vă ști tenul în siguranță, ei bine, răspunsul îl găsiți la finalul articolului.

1. Poate produce acnee

Ștergerea feței cu același prosop cu care îți ștergi corpul ți-ar putea afecta tenul mai mult decât îți imaginezi. Prosoapele sunt medii favorabile pentru dezvoltarea bacteriilor și de cele mai multe ori obișnuim să le ținem în baie, unde aerul este umed, iar umezeala poate crea condițiile perfecte pentru bacterii.

În momentul în care vă ștegeți fața cu prosopul, bacteriile ajung pe suprafața pielii, iar mai apoi pot să apară diverse erupții cutanate sau poate da pielii aspectul de coajă de portocală (pori dilatați).

Chiar dacă obisnuiești să folosești un prosop pentru corp, iar un altul pentru ten, nu le speli zilnic, ceea ce înseamnă că bacteriile se acumulează în ele, iar apoi sunt transferate pe suprafața pielii.

2. Tenul tău poate îmbătrâni mai repede

Prosoapele din material textil sunt prea aspre și dure pentru tenul tău. În momentul în care le utilizezi pentru a-ți usca fața îți faci pielea mult mai vulnerabilă și predispusă la apariția infecțiilor și a ridurilor.

Cu cât le speli mai des, ele devin și mai rigide și acționează ca un burete exfoliant pentru pielea ta.

3. Produsele de îngrijire a pielii nu mai sunt la fel de eficiente

Dacă obisnuiești să îți ștergi bine, bine, tenul cu prosopul înainte de a-ți aplica produsele tale preferate de îngrijire a pielii, ei bine, ar trebui să nu mai faci acest lucru. Serul și cremele hidratante vor pătrunde mult mai bine în piele înainte ca toată apa să fie îndepărtată de pe suprafața pielii.

Atunci când nu îți usuci fața cu prosopul produsele de îngrijire vor putea să păstreze umiditatea pielii de care aceasta are mare nevoie pentru a fi mereu elastică, tânără și radiantă.

4. Poate să-ți irite pielea

Dacă tipul tău de ten este unul sensibil, utilizarea prosopului pentru ștergerea feței nu este o opțiune bună. Majoritatea țesăturilor din care sunt confecționate prosoapele sunt dure pentru piele, iar folosirea lor poate duce la apariția iritațiilor și a înroșirii.

5. Îți poate face pielea grasă

Poate că sună ciudat, dar atunci când îți usuci pielea excesiv, aceasta devine mai grasă deoarece prosoapele mai rigide îndepărtează uleiurile naturale de care pielea ta are nevoie pentru a fi mereu sănătoasă. Atunci când folosești un prosop, pielea este foarte bine ștearsă de uleiul său natural și va secreta și mai mult ulei pentru a reface suprafața uscată, astfel apare tenul gras, cu aspect foarte inestetic.

Cum să-ți usuci fața fără prosop

În loc să apelezi la prosop penru a-ți usca tenul, lasă fața să se usuce pur și simplu cu ajutorul aerului. Poate că uscarea la aer durează mai mult, dar este mult mai blândă și mai igienică pentru pielea ta. Tenul tău îți va mulțumi dacă vei face asta pentru el.

Spală-ți fața în mod normal, ca de obicei.
Lasă pielea să se usuce în mod natural.
Aplică crema ta hidratantă preferată.

Tu obișnuiești să folosești prosopul pentru a-ți usca fața sau ai alte metode mai bune? Spune-ne în comentarii!