Sucul de cartofi, care poate fi obținut prin rădăcini de cartofi medii, curățate și rase, are multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv:
Restabilirea alcalinității corpului, prevenind astfel multe probleme de sănătate;
Reducerea nivelului de acid uric din organism, prevenind inflamațiile precum artrita și guta;
Reducerea durerilor articulare și de spate și îmbunătățirea circulației sângelui în organism prin consum regulat de suc de cartofi;
Calmarea iritației și inflamației pielii și tratarea problemelor precum acneea și eczemele prin aplicarea locală a sucului de cartofi;
Accelerarea metabolismului și promovarea pierderii în greutate prin consumul de suc de cartofi înainte de micul dejun și înainte de culcare;
Detoxifierea ficatului și îmbunătățirea funcției acestuia prin eliminarea toxinelor și îmbunătățirea funcției vezicii biliare;
Tratarea ulcerului prin consumul unei linguri de suc de cartofi diluat în apă cu 30 de minute înainte de masă.
Pentru a prepara sucul de cartofi, trebuie să curățați și să radeți cartofii, apoi să îi stoarceți prin intermediul unei cârpe de in pentru a separa sucul. Sucul poate fi băut proaspăt într-un pahar înalt sau poate fi amestecat cu suc de morcovi, mere sau lămâie dacă gustul este prea neplăcut.