Tarta se topește în gură, un Tort polonez foarte ușor și ieftin!

Această rețetă este o adevărată comoară a bucătăriei tradiționale poloneze. Este o rețetă care a călătorit în timp, evoluând, dar păstrându-și esența și capacitatea de a aduce aminte de amintiri și emoții. Acum, te invit să descoperi această bijuterie a cofetăriei tradiționale și să faci parte din povestea sa bogată.

Ingrediente
Aluat:
– 200g de făină
– 100 ml de lapte
– 100 ml de apă
– 100 g de unt
– Drojdie pudră, după gust
– Un vârf de sare
– 4 ouă

Cremă:
– 2 ouă
– 180 g de zahăr
– 100 g de făină
– 500 ml de lapte
– 200 g de unt

Instrucțiuni
1. Într-o oală, încălzește laptele, apa și untul până se topesc. Scoate de pe foc și adaugă treptat făina amestecată cu drojdia și sarea, amestecând constant. Odată ce s-a integrat, adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adiție.

2. Împarte aluatul în două părți egale. Rulează fiecare parte formând două dreptunghiuri de aceeași dimensiune și așează-le pe două tăvi, pe care le-ai uns în prealabil sau acoperit cu hârtie de copt. Coace-le într-un cuptor preîncălzit la 180°C până devin aurii.

3. Pentru cremă, într-un bol amestecă ouăle, zahărul și făina. Încălzește laptele într-o oală fără a-l lăsa să fiarbă. Adaugă treptat laptele fierbinte la amestecul de ouă, amestecând în mod constant. Pune amestecul pe foc și amestecă până se îngroașă. După ce ai stins focul, adaugă untul tăiat în bucăți, amestecând până obții o cremă omogenă.

4. Odată coapte și răcite, pune una dintre straturile de aluat pe un platou. Toarnă crema deasupra și acoperă cu celălalt strat de aluat, apăsând ușor.

Rezultatul este o tartă delicioasă care combină textura ușoară a aluatului cu catifelarea cremei. O adevărată bucurie care trece dincolo de granițe și unește generații. La servire, fiecare mușcată devine o călătorie în lumea gustului și a tradiției. Să te bucuri de ea!