Tragedie uriașă în România! S-a întâmplat chiar în duminica Floriilor. N-au avut nicio șansă

Scene cumplite în România, chiar înainte de Paște. Biserica de lemn din Borșa a luat foc chiar în duminica de Florii, iar incendiul s-a extins rapid și a cuprins întreaga construcție, urcând către acoperiș.

O biserică din Borșa a luat foc chiar în duminica de Florii. Patru echipaje de la pompieri au intervenit de urgență la fața locului, după ce incendiul s-a extins rapid și a cuprins întreaga construcție.

Din fericire, nu au fost raportate victime

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș a explicat că pompierii lucrează la lichidarea incendiului. Totodată, nu au fost raportate victime până la momentul redactării acestui articol.

„În acest moment se intervine cu patru echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa și Secției de Pompieri Vișeul de Sus și un echipaj medical EPA SMURD. Până în acest moment nu au fost raportate victime. Se lucrează pentru localizare și lichidare”, a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș, la Antena 3.

Ulterior, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă două autospeciale, dintre care una de la ISU Bistrița.

Pompierii n-au mai putut face nimic. Biserica a ars în totalitate

Într-un comunicat de presă al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului se arată că biserica din cadrul complexului de schi din Borșa a ars duminică în totalitate și nu au mai putut fi salvate multe lucruri. Biserica este nouă, a fost construită în ultimii 30 de ani.

„Din informațiile primite de la părintele protopop al Vișeului, Mihai Chira, am aflat că biserica a fost asigurată, ceea ce înseamnă că pagubele vor fi în mare parte acoperite”, se arată în comunicat.

Nu este singura tragedie care a avut loc recent

Amintim că pompierii din Bacău au intervenit sâmbătă pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la capela Bisericii Catolice din localitatea Căiuți. Potrivit ISU Bacău, pompierii au fost solicitați să intervină, în urma unui apel la 112, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la capela Bisericii Catolice.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD, încadrate cu 18 pompieri militari. În scurt timp, la locul solicitării s-a deplasat și locțiitorul Detașamentului de Pompieri Onești cu o autospecială de primă intervenție și comandă.

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătraţi din construcţia cu destinaţie casă mortuară şi la clopotniţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Din cercetările efectuate de pompieri a reieşit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric. Pompierii din Bacău au amintit în acest context de câteva măsuri care trebuie respectate, pentru a preveni producerea unor situații de urgență.

Potrivit pompierilor, căile de acces nu trebuie să fie blocate de autoturisme. De asemenea, se menționează faptul că trebuie utilizate cu atenție lumânările și acestea nu trebuie să fie amplasate în apropierea materialelor ușor combustibile.

Nu în ultimul rând, este transmis faptul că pe timpul slujbelor religioase cu public numeros este recomandat să se mențină ușile de acces/evacuare în poziție deschisă.