Un bărbat din Mangalia a cumpărat un miel de 12,5 kg. Când a ajuns acasă a avut parte de șocul vieții sale

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar majoritatea românilor au intrat deja în febra pregătirilor. De pe mese nu vor lipsi preparatele tradiționale, ouăle roșii, dar nici mielul. Din cauza prețurilor care s-au mărit considerabil în piețe și magazine, foarte mulți preferă să cumpere carnea direct de la crescători deoarece se gândesc că este mai ieftină.

Iată prin ce situație a trecut un bărbat din Mangalia, după ce recent a achiziționat un miel. Și-a dat seama că a fost păcălit abia când a ajuns acasă.

Românii își doresc să aibă mese îmbelșugate atunci când sărbătoresc un eveniment important. În acest an, oamenii sunt mult mai atenți pe ce cheltuie banii și sunt în căutarea celor mai bune oferte. Din păcate, mulți nu țin cont de faptul că în spatele prețurilor mici se pot ascunde înșelătorii.

Ce a descoperit bărbatul când a ajung acasă

Un bărbat din Mangalia și-a cumpărat un miel de la un crescător, pentru care a plătit suma de 450 de lei. Vânzătorul l-a asigurat că animalul are 12,5 kg, însă, în momentul în care a ajuns acasă și a verificat, de fapt, cumpărase un miel de 10 kg.

Furios, bărbatul a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în care a povestit tot ce i s-a întâmplat. Mai mult, acesta a dorit să tragă un semnal de alarmă și să îi avertizeze și pe alții să nu treacă printr-o astfel de situație.

„Bună ziua! Vreau sa vă avertizez dacă cumpărați miel tăiat din Mangalia să fiți atenți la greutate! Astăzi am cumpărat un miel care conform cântarul vânzătorului avea 12,5 kg plătind 450 lei! Ajungând acasă urmând să împart mielul cu un prieten, am recântărind mielul și stupefiat am văzut că de fapt avea doar 10,2 kg! Am folosit un al doilea cantar! Aceeași greutate! Deci sa fiți atenți și aș sugera sa aveți cântarul vostru pentru o reverificare!

Îmi pare rău că nu am luat numărul mașinii din care se vindea carnea de miel, dar voi trece din nou pe acolo și o sa o recunosc pe vânzătoare și o sa fac publică fotografia cu ea și a mașinii! Să aveți o zi frumoasă!”, a povestit bărbatul.

Cât costă cozonacul de Paște în 2023?

Cozonacul de Paște, în 2023, va avea același preț ca în anul precedent. Cofetarii și patiserii din Iași susțin că au crescut costurile de producție, însă păstrează prețurile la același nivel cu 2022. Acestea sunt cuprinse între 90 și 150 de lei pentru kilogramul de cozonac.

Cozonacul, produsul vedetă de Paște, va avea același preț ca cel vândut anul trecut. Cofetarii și patiserii din Iași susțin că, deși costurile de producție au crescut, prețurile pentru cozonaci nu se vor majora.

“Păstrăm prețurile de anul trecut, chiar dacă toate costurile au crescut substanțial. Vrem să oferim posibilitatea tuturor clienților care se bucură de calitatea produselor. Folosim materii prime profesionale, de cea mai bună calitate. Produsele sunt făcute într-un laborator autorizat. Cozonacii sunt fără chimicale, frământați cu unt, cu ingrediente de calitate.

Nu recomand ca aceste produse care sunt sensibile să fie achiziționate de oriunde, pentru că văd că grupurile de pe Facebook abundă de astfel de produse, mai scumpe, care sunt făcute acasă, ci doar din locații autorizate. Noi suntem flexibili în privința compoziției, cantității. Costurile sunt de 90 de lei pentru kilogramul de pască cu ciocolată, smântână sau brânză, dar și cozonacul”, susține Gabriela Ilie, fondatorul cofetăriei „Bucate Alintate”.