Vecinul meu a băut curcuma cu apă caldă în fiecare dimineață timp de un an, iar apoi nu am putut să îl recunosc.

Vă întrebați de ce ar trebui să vă începeți ziua cu un pahar de apă caldă cu turmeric? Deoarece turmericul este un super condiment anti-îmbătrânire, antioxidant și antiinflamator.

Cheia proprietăților curative ale turmericului este compusul curcumină. Au fost publicate aproape 7.000 de articole științifice evaluate de colegi, dovedind eficiența sa. Iată 10 motive pentru a bea apă fierbinte de turmeric în fiecare dimineață pe care le-am selectat pentru dvs.

1. Mod de viață natural cu inflamații
Multe boli sunt rezultatul inflamației cronice. Se pare că curcumina are puternice proprietăți antiinflamatorii. Combate inflamațiile, chiar mai bine decât unele medicamente antiinflamatoare.

2. Protejarea creierului
Cercetătorii au arătat că tulburările cognitive, cum ar fi demența și boala Alzheimer, sunt adesea asociate cu niveluri reduse de factor neurotrofic (BDNF). Acesta este un tip de hormon de creștere. Cercetătorii au descoperit că curcumina are un efect benefic asupra nivelurilor acestui hormon și restabilește în mod eficient anumite boli ale creierului sau reduceri legate de vârstă ale funcțiilor noastre cerebrale.

3. Informații despre cancer
Curcumina este un antioxidant incredibil de puternic. Antioxidanții sunt substanțe care protejează celulele de daunele cauzate de moleculele instabile. Aceste beneficii sunt doar vârful aisbergului a ceea ce poate face turmericul pentru dumneavoastră.

4. Îmbunătățește digestia
Conform unor studii, consumul zilnic de curcum va ajuta la eliberarea bilei, despre care se crede că ajută la digestia alimentelor.

5. Protejați inima
Curcumina previne coagularea sângelui și îndepărtează depunerile din artere. Experții au descoperit că, după trei săptămâni de administrare a suplimentelor de curcumă, compusul curcumină a îmbunătățit semnificativ sănătatea inimii la șobolanii masculi care au fost injectați pentru a provoca boli cardiace autoimune.

6. Calmează simptomele artritei
Potrivit unui studiu realizat în 2012 la pacienții cu RA, curcumina are o activitate mai puternică decât diclofenacul, care este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) pentru tratamentul durerilor și umflăturilor articulare.

7. Încetinește îmbătrânirea și îmbunătățește longevitatea
Curcumina este unul dintre cei mai puternici agenți terapeutici aparținând turmericului. Se crede că radicalii liberi și inflamația joacă un rol important în îmbătrânire, iar curcumina îi afectează pe amândoi.

8. Ajută la protejarea împotriva diabetului de tip 2
Un studiu din 2009 realizat la Universitatea din Auburn a arătat că administrarea de curcumă poate ajuta la combaterea diabetului de tip 2.

9. Protecția ficatului
Curcuma sa dovedit a fi unul dintre cele mai puternice alimente pentru menținerea unui ficat sănătos, deoarece protejează ficatul de daunele toxice și chiar regenerează celulele hepatice deteriorate. Curcuma crește, de asemenea, producția naturală de bilă, constrânge canalele hepatice debordante și îmbunătățește funcția generală a vezicii biliare.

10. Ajută la alcalinizarea corpului
Curcuma este foarte alcalină. Se știe că cancerul crește într-un mediu acid și nu supraviețuiește într-un mediu normal, mai alcalin.

Cum se prepară această apă cu curcuma?

Adăugați o linguriță de curcuma cu foarte puțin piper negru în apă caldă. Amesteca bine. Curcuma se va așeza pe fundul paharului, așa că ar trebui să continuați să amestecați apa în timp ce o beți. În acest fel puteți obține toate beneficiile turmericului. Ar trebui să-l beți în timp ce apa este încă caldă.

Notă: Acest articol are doar scop informativ. Înainte de a utiliza orice mijloc de medicină populară, consultați-vă medicul!