Adevărul despre starea de sănătate a Mariei Ciobanu. Ce spune Ionuț Dolănescu despre mama sa: „O mai țin memoria și mintea. La vârsta ei…”

Ionuț Dolănescu a dezvăluit cum se simte în aceste momente mama sa, Maria Ciobanu, după ce s-a speculat că artista s-ar fi stins din viață.

În urma speculațiilor macabre apărute în mass-media, Ionuț Dolănescu a decis să rupă tăcerea și a dezvăluit care este starea de sănătate a Mariei Ciobanu, de fapt. Îndrăgita interpretă de muzică populară a ajuns la vârsta de 86 de ani, dar mai poate cânta acum doar pentru familie și apropiați.

În urmă cu mai mulți ani, Maria Ciobanu s-a mutat în SUA, unde, la fel ca și soțul ei, a devenit cetățean american. Artista nu ar avea probleme de sănătate și se simte chiar bine, având în vedere vârsta înaintată. Ionuț Dolănescu, fiul acesteia, a vorbit despre situația interpretei.

„Mama este bine, vorbesc zilnic cu dânsa la telefon, este la Los Angeles. Mulțumim lui Dumnezeu că este bine, sănătoasă la aproape 86 de ani. Îmi pare rău că nimeni nu verifică informațiile. Chiar mai devreme am vorbit cu sora mea de la Paris, reputata soprană Lenontina Văduva. Și era era oarecum descumpănită, tristă că apar tot felul de tâmpenii despre ea. Nu scrii că a murit Maria Ciobanu și… Dar ea e bine, sănătoasă, v-am mai spus. Din fericire o mai țin și memoria, și mintea…”, a declarat Ionuț Dolănescu, pentru cancan.ro.

Maria Ciobanu obișnuiește să se întoarcă anual în România, însă, anul acesta, acest lucru nu se mai întâmpla, din cauza unei situații mai complicate.

„În fiecare an, dar în 2023 nu știu dacă va ajunge pentru că soțul dânsei, Mircea Câmpeanu, a avut probleme de sănătate și nu cred că-și permite un zbor atât de lung, de peste 12 ore. La vârsta dânsului e destul de complicat, are și el 84 de ani. E destul de riscant, a avut mai multe complicații, i s-a pus și două stenturi la inimă. Știți cum e, de la un anumit timp se degradează mai ușor corpul. În concluzie, nu știu dacă mama va veni în această vară în țară, probabil, că am să o vizitez eu la Los Angeles.

Tuturor nu este dor de Maria Ciobanu, nu doar mie. Mama, în felul dânsei, rămâne un unicat al muzicii populare românești. Dacă îmi permiteți, aș numi-o chiar simbol național, un reper pentru muzica populară. Nu se va mai naște curând o voce ca a Mariei Ciobanu. Pentru asta o putem numi fenomen”, a adăugat Ionuț Dolănescu.

Artista primește în continuare oferte, dar din cauza vârstei nu mai poate urca pe scenă, așa că singurii celor care le cântă sunt membrii familiei.

„Nu, nu… Păi la vârsta ei… Bine, mai cântă pentru familie, pentru românii de acolo la diferite întruniri, dar nu mai concertează, vă dați seama, are o vârstă înaintată.

Oferte sunt, dar s-a retras din viața muzicală. Noi chiar i-am dedicat în 2017, 2018 un turneu întreg, am fost prin toată România. Acela a fost turneul de retragere. Sigur, din când în când, mai cântă pentru apropiații dânsei. Voce mai are, dar vârsta…”.