Anunţul trist al Patriarhului Daniel! Suferinţa este de nedescris: Ne-a îndurerat profund

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis un mesaj de solidaritate omologului său din Serbia, după tragedia petrecută într-o școală din Belgrad, în urmă căreia ţara vecină a decretat doliu naţional timp de 3 zile.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis un mesaj de solidaritate adresat Patriarhului Porfirje al Serbiei după tragedia petrecută în Belgrad, unde un elev a intrat cu o armă în școală și a împușcat mortal opt colegi și paznicul școlii.

Patriarhul Daniel, mesaj tulburător după tragedia din Serbia

„Vestea tragicului eveniment din dimineaţa zilei de miercuri, 3 mai 2023, produs la o şcoală din Belgrad, în urma căruia şi-au pierdut viaţa opt copii nevinovaţi, împreună cu un adult, alte şapte persoane fiind rănite, ne-a îndurerat profund.

Constatăm cu deosebită îngrijorare că violenţa aducătoare de moarte, manifestată de persoane indiferent de vârstă, este tot mai prezentă în societatea contemporană, în contradicţie cu darul sacru al vieţii care vine de la Dumnezeu.

În aceste momente de tristeţe pentru poporul frate din Serbia, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea şi iubirea Sa sufletele celor ucişi în acest eveniment tragic şi să dăruiască vindecare grabnică celor răniţi, iar familiilor îndoliate mângâiere, în lumina Învierii lui Hristos, Cel care a biruit moartea”, a transmis PF Daniel.

Lucian Bode: Într-o societate normală, astfel de tragedii sunt greu de previzionat

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit despre tragedia petrecută în Serbia. Potrivit ministrului, astfel de situații pot fi greu de prevăzut atunci când este vorba despre o școală bună și despre un elev cu rezultate bune la învățătură.