Câți bani primește fiecare român de la stat în perioada sărbătorilor?

Cine poate primi aceste vouchere sociale?
Cardurile sociale vor avea înregistrate sume de bani care vor fi distribuite în luna decembrie pentru a ajuta cetățenii români să-și cumpere produsele necesare pentru sărbători.

Beneficiarii sunt pensionarii, dar și alte categorii vulnerabile, care se confruntă cu dificultăți financiare. Până acum, peste 2,5 milioane de oameni beneficiază de aceste vouchere pentru alimente. Chiar dacă anul 2024 este aproape, programul nu se oprește aici, pensionarii vor primi acest ajutor și în anul viitor.

Ce trebuie să știți despre ajutorul extra oferit de angajatori?
Pe lângă voucherul social oferit de stat, unii angajați pot beneficia și de un ajutor financiar din partea angajatorilor.

Fiecare companie decide în mod individual cât de mult vor primi angajații lor și în ce formă. Astfel, fie vor primi bani extra în salariu, fie vor avea parte de cadouri în bani sau în natură.

Conform legislației fiscale, cadourile oferite de angajatori angajaților lor nu sunt impozabile, dacă nu depășesc valoarea de 300 de lei de persoană.

Aceste cadouri se referă la ocazii precum Paștele, Crăciunul, sărbătorile religioase și altele. Totuși, angajatorii au libertatea de a selecta angajații care vor beneficia de aceste avantaje, în funcție de criterii stabilite clar. Astfel, se iau în considerare aspecte precum posibilitățile financiare ale angajaților, dar și nevoile lor sociale sau prioritățile profesionale.

Câți bani primește fiecare român de la stat în perioada sărbătorilor?
Guvernul României a luat măsuri pentru a ajuta cetățenii în perioada sărbătorilor de iarnă. Sub forma voucherelor sociale, românii vor primi un ajutor financiar în luna decembrie. Aceste carduri sociale vor fi încărcate în timp util pentru ca oamenii să-și poată asigura tot ce au nevoie înainte de sărbători. Și să știți că nu este doar un ajutor pentru categoriile vulnerabile, toți românii pot beneficia de aceste vouchere sociale!

Câtă valoare are voucherul?
Fiecare beneficiar va primi un voucher în valoare de 250 de lei. Acești bani vor fi virați direct pe cardurile sociale în luna decembrie, astfel încât să puteți face cumpărăturile necesare pentru sărbătorile de iarnă. Este important de menționat că acești bani nu sunt impozitați, astfel că veți primi întreaga sumă.