Ce să pui în apă când fierbi ouă ca să se curețe foarte ușor. Truc genial pentru Paște

Cauți rețeta perfectă de ouă fierte care să fie și ușor de curățat? Acesta este cel mai bun mod de a curăța un ou fiert. Află ce sa pui în apă când fierbi ouă ca să se curețe foarte ușor. Acesta este secretul pentru a face ca cojile să cadă imediat de pe ouăle fierte tari. Gata cu bucățile mici de coajă sau cu ouă greu de curățat.

De cele mai multe ori se spune că trebuie să pui ouăle într-o oală, să le acoperi cu apă rece, apoi să le lași la fiert. Dar se pare că aici este de fapt greșeala.

Ce sa pui în apă când fierbi ouă ca să se curețe foarte ușor

Urmează acest proces despre cum să fierbi ouăle. Specialiștii recomandă că vei avea cele mai ușor de curățat ouă fierte pe care le-ai făcut vreodată.

Acest truc funcționează cel mai bine cu ouăle mari. Dacă ai ouă mici, medii sau jumbo, va trebui să ajustezi timpul de gătire. Dacă utilizezi ouă proaspete, e indicat să aștepți una sau două săptămâni înainte de a le fierbe pentru a obține ouă fierte tari. Pentru ouăle cumpărate din magazin, le poți fierbe tare la aproximativ trei zile după ce le cumperi.

Dacă ouăle sunt prea proaspete, membrana va fi prea puternică și va fi extrem de greu să decojești coaja fără a rupe albușurile.

Motivul pentru care e indicat să pui sare în apă este de fapt pentru a proteja oul de spargere. Albușul de ou se va solidifica în apa sărată mai repede decat în apa nesărată. Deci, dacă oul se sparge în timp ce fierbe, apa sărată va ajuta la oprirea rapidă a crăpării cojii.

Bicarbonat de sodiu

Acesta este ingredientul secret! Bicarbonatul de sodiu ajută la slăbirea membranei din interiorul carcasei. Modifică pH-ul albușului de ou. Acest lucru face oul mult mai ușor de curățat.

Apă

Vei avea nevoie de apă pentru a fierbe ouăle și pentru o baie cu gheață după aceea.

Gheață

Asigură-te că ai gheață la îndemână pentru baia de gheață. Cu cât apa este mai rece, cu atât oul se va contracta și se va smulge de coajă, făcându-l mai ușor de curățat.

Cât timp fierbi ouăle

Regula generală pentru a face ouă fierte este să le fierbi timp de 13 minute. O fierbere puternică poate sparge ouăle, așa că da, mai întâi e indicat să aduci apa până la punctul de fierbere, apoi lasă ouăle să fiarbă timp de 13 minute înainte de a le transfera într-o oală cu apă rece.

Mărimea ouălor poate fi, de asemenea, un factor. Ouăle mai mici ar putea avea nevoie de 11-12 minute, în timp ce ouăle mai mari ar putea avea nevoie de 14.

După fierbere, lasă ouăle să stea în apa rece cel puțin 15 minute, apoi curăță-le. Le poți ține la frigider (nedecojite) până la șapte zile.

Pentru a curăța mai ușor, lovește ușor oul de la un capăt la celălalt.