Planta care se roaga. Motivul pentru care este bine sa o ai la tine in casa

O planta tropicala distincta, cunoscuta sub numele de „Planta rugaciunii”, este ideala pentru cultivarea in interiorul casei. Originara din Brazilia, Maranta leuconeura are frunze cu o semnificatie simbolica de miscare. In timpul zilei, acestea sunt plate, dar noaptea se ridica si se pliaza precum mainile care se roaga.

Frunzele sale au o nuanta intensa de verde inchis si o textura catifelata, fiind ornamentate cu pete galbene in centrul lor si nervuri rosii arcuite care se extind pana la margini. Aceasta planta cu crestere lenta poate atinge o inaltime de aproximativ un picior si este o alegere populara pentru decorarea apartamentelor, fiind usor de ingrijit in orice moment al anului. Lungimea frunzelor sale ovale este de aproximativ 2,5 cm.

Există mai multe avantaje de a avea „Planta Rugăciunii” în casa ta. Această plantă specială poate aduce o energie pozitivă și noroc în locuința ta, fiind considerată un simbol al recunoștinței. Din acest motiv, aceasta poate fi un cadou potrivit și semnificativ. De asemenea, cercetările anterioare sugerează că această plantă ar putea amplifica energia pozitivă și norocul.

Un aspect unic al acestei plante consta in abilitatea sa de a se „ruga”.
Aceasta miscare se numeste nasticitate si este un raspuns al plantei la lumina. In timpul zilei, frunzele sale sunt asezate in plan orizontal, insa pe timp de noapte, acestea se ridica spre cer ca si cum s-ar ruga. Aceasta miscare ajuta planta sa-si pastreze umiditatea pe timp de noapte.

Desi planta rugaciunii este cunoscuta mai mult pentru aspectul sau decorativ si simbolistica sa, exista unele beneficii pentru sanatatea organismului asociate cu aceasta planta.

In primul rand, cercetarile sugereaza ca prezenta plantelor in interiorul locuintei poate imbunatati calitatea aerului, prin absorbtia substantelor chimice toxice si reducerea nivelurilor de poluare din casa. Plantele elibereaza oxigen si umiditate, creand astfel un mediu mai sanatos si mai confortabil pentru respiratie.

De asemenea, Maranta leuconeura este considerata o planta calmanta si relaxanta, care poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii. In plus, studiile sugereaza ca expunerea la plante si natura poate imbunatati starea de spirit si poate reduce simptomele depresiei.

Pe langa aceste beneficii, exista si studii care sugereaza ca anumite plante, inclusiv Maranta leuconeura, pot ajuta la reducerea durerilor de cap si la imbunatatirea concentrarii si memoriei.