Chifteluțe vegetale delicioase și ușor de preparat, din dovlecei și morcovi

Chiftelutele de dovlecei le inlocuiesc cu succes pe cele cu carne si sunt extrem de gustoase si sanatoase… Fie ca le servesti reci sau calde, sunt perfecte… Cu siguranta nu te vei plictisi de ele nici daca le vei face in fiecare zi…

Ingrediente:

  • 450 gr dovlecei, 2 morcovi mari
  • 1 ceapă, 75 gr griș
  • 2-3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, verdeață tocată mărunt
  • sare, piper, 250 ml apă, 2 linguri de bulion

Mod de preparare:

Dovleceii se curăță si se dau pe razatoarea mare – se presara sare si se lasa timp de 10 minute pentru a se scurge excesul de apa. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei – cand aceasta devine transparenta, se adauga si usturoiul tocat marunt.

Amestecam apa cu bulionul si turnam peste ceapa, in tigaie. Se amesteca si se adauga grișul – se lasa la fiert 3 minute dupa care se lasa la racit.

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea fina, amestecam cu grisul, verdeata si dovleceii (trebuie storsi foarte bine) si se asezoneaza dupa gust.

Formam chiftelele si le punem in tava, pe hartie de copt – se pun la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade sau pot fi prajite si in tigaie.

Poftă bună!