Astazi va propunem o prajitura gustoasa, realizata din produse simple. Indiferent ca vreti sa faceti un blat din biscuiti sau unul de turta dulce, aceasta prajitura va fi delicioasa. Usor de preparat, acest desert este ideal si pentru cei cu un buget limitat.
Avem nevoie de:
- 250 g de branza de vaci, 300 g biscuiti de cacao
- 250 g frisca lichida, 100 g de zahar
- 75 ml de apa, jumatate de pachet de gelatina
- Ciocolata (pentru decor)
Cum preparam aceasta prajitura:
Intr-un castron punem gelatina, adaugam apa si o lasam asa pentru cateva minute. Amestecul obtinut se varsa intr-un ibric si se incalzeste pe aragaz pana se va dizolva gelatina.
Combinam frisca cu zaharul si branza de vaci pentru a obtine o crema moale, dupa care adaugam gelatina si amestecam.
Folosim un platou cu pereti inalti sau o tava in care punem primul strat de biscuiti peste care turnam un strat de crema. Repetati procedeul. Cand am terminat, acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam peste noapte la frigider deoarece trebuie sa se inmoaie biscuitii.
A doua zi se poate decora cu ciocolata rasa.
Pofta buna!