Dacă ai una dintre aceste 12 plante în casă, vei dormi ca un prunc

Plante de Interior pentru un Somn Mai Bun

Mulți oameni cresc plante de interior pentru a decora casa. Cu toate acestea, există plante de interior care nu numai că îmbunătățesc aspectul casei tale, dar îți pot îmbunătăți și sănătatea. Aceste plante ornamentale de interior cresc nivelul de oxigen din camerele tale, ceea ce te va ajuta să ai un somn odihnitor. În plus, acestea sunt ușor de crescut și întreținut.

Derulează în jos și vezi aceste plante de interior frumoase care te vor ajuta să dormi mai bine.

Gardenia

Gardenia este una dintre cele mai eficiente plante de interior care te vor ajuta să dormi mai bine. Se distinge prin florile sale albe atractive și elegante. Aceste flori emit un miros plăcut și intoxicant. Acest miros are același efect ca și Valium. Te va ajuta să te relaxezi atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Valerian

Valeriana este o plantă perenă cu flori parfumate, care vin în nuanțe de alb sau roz. Este o metodă tradițională pentru tratarea insomniei, menționată de Galen, filosoful și medicul roman.

Valeriana este populară atât pentru efectele sale decorative, cât și pentru utilizările medicinale. Această plantă este larg folosită în tratarea unor afecțiuni cum ar fi anxietatea și insomnia.

Jasmine

Jasmine este o plantă care emite un miros relaxant, susținându-se că îmbunătățește somnul, reduce anxietatea și te ajută să te simți mai productiv.

Honeysuckle

Honeysuckle este o plantă cățărătoare care poate crește în containere. De obicei, este cultivată în aer liber, dar există câteva varietăți pitice pe care le poți crește în interior, cum ar fi dwarf bush honeysuckle. Această plantă pitică este extrem de unică și crește până la 4 picioare înălțime. Are flori extrem de exotice, cu un miros dulce și intoxicant. Trebuie să menții solul mereu umed pentru această plantă și să o expui zilnic la 6 ore de lumină directă.

Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă clasică cunoscută pentru a trata diverse afecțiuni, în special prin aplicarea gelului din interiorul frunzelor pe piele. În Egiptul Antic, era cunoscută drept “planta nemuririi”.

Ceea ce face această plantă excepțională este faptul că eliberează oxigen în timpul nopții. Astfel, vei respira un aer mai proaspăt și mai curat în timpul somnului, ceea ce duce la un somn odihnitor. Prin urmare, se recomandă să o crești în dormitor.

Peace Lily

Peace Lily este o plantă cunoscută pentru filtrarea aerului și eliminarea substanțelor chimice nocive precum benzenul, tricloroetilena și formaldehida. Aceasta poate ajuta la menținerea nivelului optim de umiditate în aer și la suprimarea microbilor aerieni nocivi care pot fi responsabili de simptomele alergice.

Rubber Tree Plant

Rubber Tree Plant este o plantă purificatoare a aerului. Este foarte eficientă în eliminarea formaldehidei. În plus, este și foarte decorativă. Este folosită în decorarea caselor și birourilor. Este ușor de crescut, având nevoie de lumină indirectă strălucitoare pentru a crește și prospera.

Spider Plant

Spider Plant este, de asemenea, cunoscută ca una dintre cele mai puternice plante de purificare a aerului, capabilă să elimine o cantitate mare de formaldehidă din aer, substanță găsită în mod obișnuit în locuințe. Este capabilă să absoarbă mirosuri și gaze, menținând nivelul de oxigen în aer dacă ai suficiente astfel de plante. Amintește-ți că ai nevoie de multe astfel de plante pentru a obține un efect semnificativ.

Snake Plant

Snake Plant este cunoscută ca o sursă de oxigen puternică, se spune că eliberează oxigen în special noaptea, ca o plantă creată de natură pentru a ne ajuta să dormim.

Lavender

Lavanda este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce stresul. Unii pretind că poate reduce tensiunea arterială și chiar să liniștească un bebeluș plângăcios.

English Ivy plant

Aceasta este liderul plantelor purificatoare de aer. English Ivy este populară nu doar datorită capacităț