Descoperă planta miraculoasă care previne cancerul și osteoporoza și are efect anti-inflamator!

Urzica (Urtica dioica) a fost utilizată în medicina pe bază de plante din cele mai vechi timpuri și este cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Numele său științific, Urtica dioica, provine de la cuvântul latin uro, care înseamnă „a arde”, deoarece frunzele sale pot provoca o senzație temporară de arsură la contact.

Frunzele au structuri asemănătoare părului care ustură și produc, de asemenea, mâncărime, roșeață și umflare.

Cu toate acestea, odată ce este transformată într-un supliment, uscată, liofilizată sau gătită, urzica poate fi consumată în siguranță și are multe beneficii pentru sănătate.

Frunzele și rădăcina urzicii oferă o mare varietate de nutrienți, inclusiv vitamine (A, C și K, precum și câteva vitamine B), minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și sodiu), grăsimi (acid linoleic, acid linolenic, acid palmitic, acid stearic și acid oleic), aminoacizi (toți aminoacizii esențiali), polifenoli (kaempferol, quercetină, acid cafeic, cumarine și alte flavonoide) și pigmenți (beta-caroten, luteina, luteoxantina și alți carotenoizi). Acești nutrienți acționează, de asemenea, ca antioxidanți în corpul uman, protejând celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, care sunt legate de îmbătrânire, precum și de cancer și alte boli dăunătoare.

Inflamația este o reacție naturală a corpului la infecție, traumă sau stres. Cu toate acestea, inflamația cronică poate fi dăunătoare pentru sănătate. Urtica găzduiește o varietate de compuși care pot reduce inflamația, inclusiv kaempferol, quercetină și acid cafeic. În studiile pe animale și pe eprubetă, urzica a redus nivelurile de markeri inflamatori multipli interferând cu producția lor. În studiile pe oameni, aplicarea unei creme de urzică sau consumul de produse din urzică pare să amelioreze afecțiunile inflamatorii, cum ar fi artrita.

Urzica poate ajuta, de asemenea, la tratarea simptomelor prostatei mărite. Până la 50% dintre bărbații cu vârsta de 51 de ani și peste au o prostată mărită. O prostată mărită este denumită în mod obișnuit hiperplazie benignă de prostată (HBP) și poate du