Vrei să mănânci zahăr fără să-ți afecteze sănătatea? Descoperă leguma care îl elimină din corp!

Fasolea este o legumă extrem de benefică pentru sănătatea noastră. Aceasta este bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu, fiind un supliment natural energetic. Fasolea este recomandată mai ales femeilor, deoarece conține foarte puțină grăsime, dar niciun pic de colesterol.

De asemenea, este cunoscută sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor și reduc secreţia de insulină.

Din punct de vedere nutrițional, fasolea este deosebit de importantă pentru persoanele care suferă de diabet. Consumul regulat de fasole ajută la ținerea sub control a nivelurilor de zaharuri din sânge și reduce riscul de infarct.

De asemenea, fasolea albă este recomandată diabeticilor, deoarece are un indice glicemic scăzut și nu declanșează modificări importante în nivelul zahărului din sânge. O cană de fasole albă poate să ofere peste 50% din cantitatea zilnică recomandată de fibre.

Fasolea roșie este un sortiment extrem de benefic pentru sănătatea noastră. Conform unui studiu realizat de doctorul Eugen Giurgiu, două linguri de fasole roșie vă oferă de până la patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală. De asemenea, s-a constatat că cei care consumă fasole roșie sunt mai feriți de a face cancer la colon sau la sân. Sportivilor de performanță le este recomandată făina din aceste boabe, care se folosește sub formă de compresă în cazul rupturilor de ligament.

Conform unor numeroase studii, s-a demonstrat că cei care consumă boabe de fasole vor avea un risc mai mic de a dezvolta numeroase afecțiuni ale creierului, precum Alzheimerul. De asemenea, vor avea oase mult mai sănătoase, iar cei care au cataractă le este chiar foarte indicat.

În zilele noastre, fasolea este cultivată în majoritatea țărilor lumii. Cultivarea sa este una reușită, mai ales în regiunile calde ale lumii, cu un număr mare de zile însorite pe an, soluri fertile ușoare și precipitații moderate. Prin urmare, dacă doriți să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată, nu ezitați să includeți fasolea în alimentația voastră zilnică.